Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.
Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg
Питка с маргаритки от Таня Левенова
1 кг. брашно
200 мл. пр.
1/2 кофичка кисело мляко
100 мл. топла вода за маята
11 г. суха мая
2 яйца +1 белтък
1 с.л сол
1 ч.л захар
50 гр. разтопено масло.
След като се омесва тестото, то се оставя да втасва на топло.
Оформяне – най-крайната кора съм направила от руло завито в елипса с нарези отстрани, които се преплитат.
Следва разточена правоъгълна кора, която нарязах на 6 ленти и завих на руло.
След това разточих кръгла кора, която нарязах на 6 сектора от които завих кифлички,като горната част нарязах на лентички.
Цветенцата и и листенцата съм направила с формички.
Така оформената питка се оставя отново да втасва.
Пече се на 170 градуса около 30 мин.