shareit

Питка с маргаритки от Таня Левенова

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Питка с маргаритки от Таня Левенова

10259793_843210992360081_3219162355772403486_n

1 кг. брашно

200 мл. пр.мляко

1/2 кофичка кисело мляко

100 мл. топла вода за маята

11 г. суха мая

2 яйца +1 белтък

1 с.л сол

1 ч.л захар

50 гр. разтопено масло.

След като се омесва тестото, то се оставя да втасва на топло.
Оформяне – най-крайната кора съм направила от руло завито в елипса с нарези отстрани, които се преплитат.

1609909_843214605693053_2388100630680736885_n

Следва разточена правоъгълна кора, която нарязах на 6 ленти и завих на руло.
След това разточих кръгла кора, която нарязах на 6 сектора от които завих кифлички,като горната част нарязах на лентички.
Цветенцата и и листенцата съм направила с формички.
Така оформената питка се оставя отново да втасва.
Пече се на 170 градуса около 30 мин.

 
 
Коментарите са изключени за Питка с маргаритки от Таня Левенова

Повече информация Виж всички