Пето време за екипа на Григоров на рали „България“

| от chronicle.bg |

Екипажите на Hyundai Racing Trophy се представиха отлично и на много високо ниво по време на рали „България“ през изминалия уикенд. Състезанието бе кръг и от Европейския рали трофей.

В битката за втория кръг на едномарковия шампионат участваха Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков, Васил Жеков/Алекс Раева, Христо Геров/Йордан Йорданов, Мирослав Ангелов/Петър Илиев и Симеон Симеонов/Димитър Спасов.

Всеки екипаж показа най-доброто от себе си и се възползва максимално от възможностите на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1. В състезателен етап 11 – Рожден, петте екипажа на Hyundai Racing Trophy записаха изключителни резултати и завършиха в топ 10 на общото класиране.

Победител във втория кръг на Hyundai Racing Trophy стана Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков. Екипажът финишира състезанието с общо време 01:45:44.3. Изненада за участниците в шампионата бе, че в крайното класиране Григоров/Миленков завършиха с 5-то време, като пред тях бяха само автомобили от по-високи класове – RC4 и RC2. Битката за екипажа стартира още в първата отсечка, с дължина 30 км., където записа много добро време. Първият ден от състезанието премина отлично и високите резултати не закъсняха. През втория ден Григоров/Миленков вдигнаха темпото и скоростта и успяха да влязат в топ 10 на времената в генералното класиране. Още на етап 10 – Бялата вода 2, екипажът завърши с четвърто време в общото класиране. В следващия етап 11 – Рожден, върна газта и финишира с 6-то време. Най-добрия си резултат екипажът записа в най-дългия специален етап 12 – Дюлино, където финишира с трето време в генералното класиране. Рали „България“ бе дебют за Даниел Миленков като ко-пилот и се представи много добре. С Григор Григоров се сработиха много бързо и със сигурност ще подобряват резултатите си в следващите състезания.

На второ място във втория кръг на Hyundai Racing Trophy завърши Христо Геров с навигатор Йордан Йорданов. Екипажът се състезава заедно за втори път и много бързо успяха да се сработят като екип. Състезанието завършиха на 9-то място в генералното класиране с време 01:48:58.3.
На състезателен етап 9 – Бялата вода 1, екипажът завърши с десето време в общото класиране на ралито и след това започна да записва още по-добри времена и да върви напред в класирането. Най-доброто си време Геров/Йорданов записа етап 11 – Рожден, където изпревари Григоров/Миленков и финишира трети в генералното класиране. В следващия етап – Дюлино, екипажът имаше възможност да завърши отново с много добро време, но спука гума и близо 10 км кара по джанта, което го забави. Христо Геров винаги е бил много атрактивен пилот и на това състезание даде най-доброто от себе си. Екипажът се бе подготвил сериозно за ралито и очакванията към тях за следващото състезание са много високи.

Трети на подиума се качи Симеон Симеонов с навигатор Димитър Спасов. 17-годишният картингист с всяко състезание подобрява времето си и очакванията на екипа и феновете към него са много високи. Опитът на Димитър Спасов като ко-пилот помогна на младия Симеон и най-добрия резултат в състезанието записа на състезателен етап 11 – Рожден, където финишира с 10-то време в общото класиране. В генералното класиране Симеонов/Спасов са с 11-то време сред участниците в състезанието. Димитър Спасов е един от най-добрите навигатори в България. Дълги години е бил ко-пилот на Петър Гьошев, който в момента е треньор на екипажите на Hyundai Racing Trophy. Неговият опит със сигурност ще помогне в подготовката и представянето на младия Симеон.

Дебют на рали „България“ направи Александра Раева като навигатор на Васил Жеков. Още на втория състезателен етап, екипажът записа много добро време и стопи разликата с Григоров/Миленков, които бяха с по-добър резултат в първия етап. Интригата беше много оспорвана, но за съжаление в третия състезателен етап Жеков/Раева не успяха да овладеят състезателния Hyundai i20 Coupe R1 и излязоха с много висока скорост от бърз ляв завой, напуснаха пътя, не финишираха етапа и приключиха участието си в първия ден. Благодарение на бързата реакция и професионализма на механиците на Hyundai Racing Trophy, щетите по състезателния автомобил бяха бързо отстранени и в неделния ден екипажът стартира по системата ре-старт. Отпадането от първия ден обаче донесе наказание от по 7 минути за всеки пропуснат етап. Въпреки добрите резултати, които показа в неделя, на последния 13-ти етап – Варна, екипажът отпадна от надпреварата.

 
 
Коментарите са изключени за Пето време за екипа на Григоров на рали „България“