Първи кадри на Джоузеф Гордън-Левит като Едуард Сноудън

| от |

В интернет се появиха първите кадри на Джоузеф Гордън-Левит в ролята на бившия агент ЦРУ – Едуард Сноудън.

Филмът, в който американският актьор ще изиграе известният бивш агент се нарича „Сноудън”, режисурата е на Оливър Стоун, а филмът се очаква да се появи в края на декември тази година. Редом до Гордън-Левит във филма ще играят Никълъс Кейдж, младата звезда Шайлийн Уудли, синът на Клинт Истууд – Скот Истууд, Тимъти Олифант и Закари Куинто.

snowden

Припомняме ви, че филмът има за цел да разкаже историята на Едуард Сноудън – бивш агент на ЦРУ, който пуска конфиденциална информация в публичното пространство и след това се изчезва, за да търси убежище от американското правителство. По последни данни живее в Русия. Тази година документалният филм за него „Citizen Four” взе Оскар.

Лентата ще проследи историята на Сноудън от ранните му години, през вербуването му в ЦРУ до скандала с изтичане на информация. Джоузеф Гордън-Левит, който играе главната роля, пусна първите снимки от лентата в Twitter и Facebook с думите: „Първи ден на снимачната площадка на „Сноудън”.

А под снимката си със самия Оливър Стоун написа: „Първото селфи на Оливър Стоун. Това пък ще е неговият двадесети филм и аз се чувствам наистина привилегирован, че той помоли мен да изиграя тази роля.” Ние също.

Joseph and Oliver

Дали филмът ще успее да влезе в надпреварата за Оскари 2016-а още не е ясно, но искрено се надяваме Оливър Стоун да не изневери на онова, което умее най-добре – да прави добро кино.

 
 
Коментарите са изключени за Първи кадри на Джоузеф Гордън-Левит като Едуард Сноудън