Нина Добрев и „Дневниците на вампира“: Няколко любопитни факта

| от |

Само месец преди финала на сезон 6 на сериала „Дневниците на вампира“, нашето момиче Нина Добрев неочаквано обяви, че си тръгва. Въпреки това телевизия The CW, която продуцира и излъчва сериала, каза, че шоуто ще получи своя седми сезон, независимо от напускането на Нина. Феновете бяха съкрушени, ние пък се надяваме оттук нататък да виждаме Нина повече на големия екран, където заслужава да бъде и по-малко в тийн сериали.

Докато това се случи, ето няколко любопитни факта за нея и сериала, който я направи звезда.

Освен, че е родена в София, където баба й все още живее, под името Николина Константинова Добрева, Нина се мести в Канада, когато е едва на 2 годинки. Като малка се занимава с художествена гимнастика, а впоследствие се насочва към актьорското майсторство.

Започва да учи актьорско майсторство в Armstrong Acting Studios в Торонто, Канада. Първата й голяма роля е във филма Away from her, където играе заедно със Сара Поли. Това е пък е пълнометражният режисьорски дебют на Сара – също канадска актриса, известна у нас с участието си в сериала „Пътят към Авонли“.

Ролята, която я прави известна е ролята на Миа Джоунс в канадския сериал Degrassi: The Next Generation в продължение на близо четири сезона. След като напуска сериала, заминава за Ел Ей, за да ходи на прослушвания за по-големи роли. Така я откриват и продуцентите на „Дневниците на вампира“.

„Дневниците на вампира“ е сериал базиран на поредица книги на американската писателка Л. Дж. Смит. Оригиналната поредица е съставена от 4 книги, но към нея има още общо 6 други различни поредици, на една от които е базиран новият вампирски сериал – The Originals.

В сериала Нина Добрев играе общо три роли – Елена, Катрин и Амара – двойници на един и същи персонаж, които се появяват през вековете. Специално заради Нина персонажът на Катрин е променен – в книгите тя е от Германия, но заради нашето момиче продуцентите я правят българка.

kinopoisk.ru

Според историята в сериала, Катрин е живяла в България през 1490 година. Епизодът с нейната предистория, и в който Нина говори на български, е във втори сезон и се нарича Katerina.

Може да видите сцената тук:

https://www.youtube.com/watch?v=1FCuoEmT9NM

Другите актьори, които участват в сцената, също са българи.

В момента, Нина иска да участва в повече пълнометражни филми. Ние й го пожелаваме. Един от нейните най-любими филми и книги е „Хари Потър“. В Instagram тя редовно пуска снимки от различни активности с Хари Потър. Освен това е много добра приятелка с Ема Уотсън, която играе Хърмаяни.

Nina Instagram

За нея Ема Уотсън казва в едно интервю: „Нина е абсолютен Хари Потър нърд. Наскоро ми прати снимка на костюма си за Хелоуин – беше се маскирала като Хърмаяни. Беше жестока, с невидимата мантия, с Хари и Рон. Единственото, което можех да кажа беше „уоу!“

Nina Instagram

Освен, че говори български перфектно, Нина говори английски и френски. Онова, което винаги впечатлява западнярите обаче е говоренето на български. Да, това е нейната суперсила.

През тази година може да гледате новия филм с Нина Добрев – The Final girls, който вече излезе в Америка и дори получи много позитивни критики. Там тя играе ролята на Вики. Освен това „Дневниците на вампира“ сезон 6 свършва чак в средата на май. А сезон 7, дори и без Нина, ще има. Той започва от есента.

The Final girls

 
 
Коментарите са изключени за Нина Добрев и „Дневниците на вампира“: Няколко любопитни факта

Повече информация Виж всички