Ненчев: С Борисов нямаме разминаване за изтребителите

| от |

Би било чудесно ако българската държава придобие нещо безплатно, без да плати за това. Но винаги подаръците трябва да бъдат внимателно преглеждани за това в какво състояние са, заяви пред БНТ министърът на отбраната Николай Ненчев, имайки предвид плана за нови изтребители.

Когато става дума за толкова големи средства, не е зле да търсим други възможности за източници на финансиране за модернизация на армията. Националната сигурност е нещо, което струва пари и е нещо, за което не бива да се жалят средства. Ние имаме около 30 000 души армия и представете си ако те нямат способности. Ние им плащаме заплата и ако тези способности не са налични, това значи, че тези хора отиват на работа, стоят и после се връщат вкъщи, добави Ненчев.

Той поясни, че балансът в политиката е един – консултации, „търся широка политическа подкрепа, много по-широка от коалиционния формат“. За моя радост намирам подкрепа и няма да се уморя да разговарям с депутатите, с политическите ръководства и да ги убеждавам в необходимостта да се обърне сериозно внимание на българската армия. Неслучайно КСНС на 27 април ще бъде за българската армия. Ще потърся подкрепа и реално ще я получа, убеден е Ненчев. Не съм се уморил и няма да се уморя да чукам на различни врати, включително и на вратата на финансовия министър, добави военният министър.

Нямаме разминаване с Борисов за изтребителите. Нямам основание да се чувствам бламиран от премиера, но ако се почувствам бламиран, ще взема незабавни мерки, уточни Ненчев.

Във връзка с бежанците, военният министър каза, че изпраща 70 военнослужещи с 30-40 броя техника, които ще са изцяло на разположение на Гранична полиция, за да се предотврати нелегалното преминаване на границата. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Ненчев: С Борисов нямаме разминаване за изтребителите