shareit

Неловкият проблем със знамената на Китай в Рио

| от chronicle.bg по shanghaiist.com |

Първият ден от олимпиадата в Рио не мина особено добре за Китай, но въпреки това държавата успя да вземе сребърен и бронзов медал на Спортна стрелба, 10 метра въздушна пушка.

Наблюдаващите награждаването обаче забелязаха грешка в двата китайски флага. Малките звездички до голямата били паралелни една на друга, за разлика от оригиналния флаг, където са наклонени на 36 градуса. Това накара китайските нетизени (интернет граждани) да се вдигнат: „Флагът е национален символ и ние няма да толерираме каквито и да било неточности.“

Оказа се, че и двата флага са произведени в Китай…

И не само това. Всички флагове на олимпиадата в Рио са произведени в Китай. Както и екипировка за вдигане на тежести, костюмите на талисманите на различните отбори, уоки токита, топки за волейбол, вентиалция и др.

Компанията, която е изработила флаговете – Zhejiang Jinyu Textile Company – отрече всякакви обвинения с думите „Ние сме китайци, как бихме могли да произведем грешни китайски флагове?“ Фирмата твърди, че е направила малки знаменца за феновете на трибуните, но не и големи знамена за церемониите по награждаване.

 
 
Коментарите са изключени за Неловкият проблем със знамената на Китай в Рио