Неделна рецепта за шоколадово Рафаело

| от chronicle.bg |

Готвенето през седмицата често минава през битовия дискурс на „Трябва да има нещо за ядене“. Но през уикенда имаме време за нещо по-гурме. Представяме ви рецепта на Росица Гърджелийска, която работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да пътува до интересни места по света. В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Вижте рецептата за шоколадово Рафаело:

Нужни продукти:
220гр фурми
200гр орехи
2 с.л. лешников тахан
3 с.л. какао
2 с.л. кокосово масло
2 с.л. какаово масло
настъргана кора на един портокал
50мл какаов ликьор тип Creme de Cacaoкокосови стърготини
50гр лешници

Начин на приготвяне:

Накиснете фурмите в гореща вода за 15мин, после ги обелете и махнете костилката. Блендирайте с 3 лъжици от водата, в която са киснали.
Бавно разтопете кокосовото и какаовото масло.
Блендирайте орехите докато станат на пухкаво брашно.
Смесете всички съставки без кокосовите стърготини и целите лешници
Оставете да престои в хладилника 30 мин
Сложете ръкавици. Използвайки лъжица направете малки топчета, като по средата сложете по един цял лешник. След това овъргаляйте в кокосови стърготини и оставете на готварска хартия в хладилника за колкото може по-дълго време. Толкова са вкусни, че аз се доредих да опитам само едно.

 
 
Коментарите са изключени за Неделна рецепта за шоколадово Рафаело