Математиката току-що стана лесна

| от |

Когато бяхме деца ни беше доста трудно да решаваме задачи и ни беше доста трудно, за да изкараме поне тройка. Днес, е достатъчно само да направим снимка на уравнението със смартфон и приложението да ни реши задачата.

Компанията MicroBlink направи приложение, което може да помогне на учениците да учат по ефективно, дори твърде ефективно. PhotoMath е приложение, което в момента е достъпно за iOS и Windows Phone (Android версията ще излезе в началото на 2015-та) и използва камерата на смартфона, за да сканира математическите уравнения и да го реши. Също така показва процеса на решаване стъпка по стъпка.

matematika

Официалното обяснени на приложението гласи, че приложението ще ви спести време при проверка на отговорите от учебника или когато имате твърде много материал за учене. Първата причина за безпокойство е фактът, че е едно от многото приложения, които до такава степен улесняват обучението, че осмокласниците даже няма да си направят и труда да научат как се решават задичите. Това, което ще видите е как се решава уравнението и това не означава, че ще научите нещо. Втората причина за безпокойство идва от общата логика и това са учениците, които тайно ще използват приложението, за да снимат тестове, за да може телефонът да ги реши.

 
 
Коментарите са изключени за Математиката току-що стана лесна