Марек: Спечелихме титлата с шампионски манталитет

| от |

„В крайна сметка, нашият манталитет надделя и съумяхме да станем шампиони. За мен първата титла и тази са най-сладки“, сподели директорът на Марек Юнион Ивкони Людмил Найденов на пресконференция, предаде репортер на БГНЕС.

Дупничани спечелиха титлата от мъжкото волейболно първенство за 4-ти пореден път, като основните фигури в тима коментираха успеха. „Тази година се получи едно доста интересно първенство, много оспорвано. Повечето хора казваха, че нивото било ниско, но според мен нивото не беше толкова ниско. Имаше доста изпълнения на високо ниво от всичко отбори. Вярно е, че имаше и детски грешки, но имаше много хубави и интересни моменти. В крайна сметка, нашият манталитет надделя и съумяхме да станем шампиони. Другите отбори направиха всичко възможно да ни вземат титлата, но едно е да имаш шампионски манталитет, друго е да прави нещо тепърва. Мисля, че там ги превъзхождахме, с по-опитните играчи, с които разполагаме, които вече са печелили титлата. Юношите ни също са ставали шампиони за младежи. Издържахме до края и спечелихме титлата. За мен първата титла и тази са най-сладки. Другите две бяха ясни“, заяви Людмил Найденов.

Старши-треньорът на тима Найден Найденов също подчерта ключовата роля на характера на неговите възпитаници. „Това нещо не е случайно. Това се гради вече много години. Това е моделът за развитие на един български клуб. Изграждаме тоя манталитет още от юношите. Виждате, че като влизат нови момчета в отбора, те идват с тоя манталитет на победители, на хора, които трябва да се борят до последно. Това не се прави за 1 или 2 години. Това е система, която вече толкова години работи при нас и можем само да се гордеем с това нещо. На противниковите отбори мога да кажа, че това е моделът. Радвам се, че има отбори, които искат да правят волейбол, искат да спечелят шампионската титла, но явно ще трябва да почакат и да създадат един собствени състезатели и отбор, който има шампионски манталитет“, каза той.

„Най-важното при нас, което другите отбори нямат, е колективът. Ние сме като фамилия. С по-старите и с юношите сме заедно от 6 години. Заедно спим, заедно ядем, заедно ходим по дискотеки понякога, всичко правим заедно. Другото важно е, че треньорът и мениджърът всеки ден искат най-доброто от нас. Ние не се виждаме като състезатели за България, а работим, за да станем състезатели от световна класа. С всеки ден израстваме все повече и повече“, сподели капитанът на Марек Юнион Ивкони Гьорги Гьоргиев след спечелването на 4-та поредна титла от шампионата на България.

„Когато аз дойдох в тоя отбор, треньорът, мениджърът и аз вярвахме, че можем да направим Марек шампион. Треньорът успя да вкара в нас преди 4-5 години шампионски манталитет. В предишните години биехме с добра игра. През тази по-опитните състезатели и треньорът успяхме да вкараме този шампионки манталитет в по-младите. Спечелихме титлата не толкова с добра игра, а с шампионски манталитет. Играхме 16 мача с тайбрек, от тях спечелихме 13. Сезонът беше много тежък физически и психически. Без шампионски манталитет и със страх от победа, няма как да спечелиш титлата“, допълни капитанът на Марек. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Марек: Спечелихме титлата с шампионски манталитет