Малцинствата – звезди на новия американски телевизионен сезон

| от |

Никога толкова много представители на малцинствата в САЩ, и по-специално на чернокожите, не са били звезди в американски телевизионни сериали, както през този сезон, предава Франс Прес.

Феноменът очевидно е отражение на една разрастваща се индустрия. Трийсет години след „Шоуто на Бил Козби“, отворило за широката публика вратите на дома на едно чернокожо семейство, Ей Би Си лансира „Black-ish“, бликаща от хумор комедия, много коментирана, вероятно заради факта че изследва деликатната тема за чернокожата идентичност.

Сериалът описва съмненията на високопоставен чернокож, който живее в обкръжение на бели и с огорчение наблюдава как семейството му губи корените си.

„How to get away with murder“ е заглавието на друг сериал на същия тв канал, в който в ролята на младата блестяща адвокатка е Вайола Дейвис, чернокожата актриса, номинирана за „Оскар“ за филма „Южнячки“ през 2012.

С интерес се очаква и сериалът „Jane The Virgin“ (по CW), обединяващ този път кастинг от латиноамериканската общност, в който се проследява историята на млада девствена учителка, оплодена по погрешка.


И нещо наистина неочаквано – актьорът от азиатски произход Джон Чу е звездата на „Selfie“, комедия по Ей Би Си. Трийсет кабелни канали и близо петдесетина студия в Холивудпроизвеждат телевизионни сериали отвъд океана, което отчасти обяснява това многообразие, коментира феноменът Тим Брукс, историк на американската телевизия.

„Телевизията е търговия. За добро или за лошо, става въпрос за продаване на неща“, твърди той, а малцинствата, без значение дали става въпрос за чернокожи или гейове, са прицелна точка на рекламодателите.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Малцинствата – звезди на новия американски телевизионен сезон