Кубрат Пулев с бърза победа пред родна публика

| от Sportcafe |

Кубрат Пулев победи Самюел Питър в основното събитие на събитието „Нощта на шампионите” в „Арена Армеец” и спечели Интерконтинтенталната титла на световната боксова организация WBA, след като противникът му се отказа след третия рунд.

Кобрата стартира страхотно мача. Пласира няколко добри комбинации в първия рунд и успешно изпълняваше тактиката да държи противника си на разстояние.

Прекрасната игра на българина продължи и във втория рунд, в който се появи и кръв по лицето на Самюел. Нигериецът се задъха още повече и гардът му започна да пада.

Самюел Питър на няколко пъти се опита с мръсни номера да удря Кубрат зад врата или да нанася удари след команда „стоп”, но Пулев го накара да се откаже след третия рунд.

Питър получи някаква контузия в ръката след третия рунд и се отказа.

Така, Кубрат Пулев завоюва 24-тата си победа в професионалната си кариера и е крачка по-близо до нов мач за световната титла.

Огромна публика. Благодаря на всички – каза Кобрата в интервюто си пред Diema Sport веднага след мача. – Противникът бе опасен. Той не беше моето ниво, но беше силен и опасен. Ударите му бяха тежки, но аз съм 100 пъти по-класен. Най-важното за мен е публиката и хората, които бяха тук. Моята публика, моят народ, това са българите. За тях правя всичко. Благодаря ви, българи!

Смятам, че българите сме един велик народ с велика история и смятам, че имаме светло бъдеще. Трябва само да го повярваме. В България ще се случи нещо уникално.

Може би (Питър) усети, че в следващите рундове ще бъде нокаутиран и може би затова се отказа. Почти не дадох на противника да ме докосне.

Преди това и братът на Кубрат – Тервел Пулев – победи в дебюта си в професионалния бокс.

„Когато започнах аз, тук никой не гледаше бокс, никой не се интересуваше. Аз го започнах сам в Германия, проправих пътя на професионалния бокс в България. Виждате брат ми, профи дебют.”

След края на срещата Кобрата бе понесен из залата на раменете на треньора си, а феновете го бяха обградили и скандираха името му.

Изпълнената зала „Арена Армеец” наистина създаде страхотна атмосфера и показа, че София е готова да приеме събитие от подобен ранг, пък защо не и мач за световната титла.

Снимки от победата на Кубрат Пулев може да видите в галерията.

 
 
Коментарите са изключени за Кубрат Пулев с бърза победа пред родна публика