Куба представи одеколони, вдъхновени от Уго Чавес и Че Гевара

| от |

Компания „Лабиофам“ – най-големият кубински производител на природни продукти, представи два одеколона за поддръжници на международния социализъм, които искат да бъдат разпознавани с нещо повече от култовата тениска с лика на Че Гевара, предаде Асошиейтед прес.

С одеколона „Ернесто“ с ухание на дървесина, цитруси и с нотки талк, компанията почита прочутия революционер Ернесто „Че“ Гевара. За търсачите на по-мек плодов аромат „Лабиофам“ предлага одеколона „Уго“ с нотки манго и папая, вдъхновен от покойния президент на Венецуела Уго Чавес.

Формулирани във Франция от местната фирма „Роберте“ и произведени в Куба, одеколоните са представени тази седмица на конференция на „Лабиофам“ в Хавана. На този етап двете ухания разполагат с обикновени флакони и семпли етикети с имената. От компанията обаче разработват по-атрактивни шишенца и етикети, водени от желанието да предложат одеколоните на местния и международния пазар, съобщава Исбел Гонсалес от „Лабиофам“. Гонсалес обаче не посочва срок за пускането им в продажба. Кубинската компания и френската фирма са посветили повече от година и половина на разработката на двата одеколона.

„Лабиофам“ е разработила и два парфюма за жени – „Амалия“ и „Алба“. И докато наименованието „Алба“ може да се приеме като препратка към „Боливарска алтернатива за Америка“ (АЛБА) – основания от Уго Чавес алианс, Гонсалес не коментира дали и дамските ухания носят политическа нотка. Подкрепата на знаменитости е важна част от бизнеса с парфюми и одеколони, но уханията, вдъхновени от политически фигури са рядкост.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Куба представи одеколони, вдъхновени от Уго Чавес и Че Гевара