Космонавтите от „Союз“ пристигнаха на борда на орбиталната станция

| от |

Новият космически екипаж напусна кораба „Союз ТМА-12М“ и „доплува“ в орбиталната станция, където беше посрещнат от Михаил Тюрин, Коити Вакшата и Ричард Мастракио, съобщава ИТАР-ТАСС.

„Отварянето на люковете се състоя в 06.47 минути по московско време“, съобщиха от Центъра за управление на полетите, като добавиха, че всички членове на екипажа се чувстват добре.

photo_03-21-21

Съставът на МКС се увеличи на 6-ма души. Новопристигналите и техните колеги ще работят заедно до месец май. Космическият кораб „Союз ТМА-12М“ стартира от космодрума в Байконур на 26 март в 01.17 ч. московско време. Първоначално се предполагаше, че екипажът ще бъде доставен на МКС по кратката шестчасова схема. Но възникнаха проблеми с работата на системите за ориентация на кораба и бе взето решение да се премине към двудневната схема за скачване.

Новата експедиция МКС-39/40 в която са включени руснаците Александър Скворцов, Олег Артемиев и американеца Стивън Суонсън, ще пребивава в орбита в продължение на 169 денонощия. За това време екипажът ще приеме няколко товарни кораба и ще проведе обширни научни изследвания. В тях са включени 49 експеримента по руската програма и около 170 – по американската. По време на
планираното през месец август излизане в открития космос руските космонавти ще пуснат перуански мини спътник.

 
 
Коментарите са изключени за Космонавтите от „Союз“ пристигнаха на борда на орбиталната станция