Kingsman: Един Колин Фърт в костюм, моля!

| от |

Когато чуеш, че излиза поредният шпионски филм, при това по комикс, първата ти реакция неизбежно е ”О, не, пак ли!?” Комиксите са се превърнали в нарицателно за кино, на което отиваш само да се забавляваш и да хрупаш пуканки, а не, както, някои по-извисени непрекъснато обичат да обясняват – да видиш нещо стойностно.

Колин Фърт, Самюел Л. Джаксън и Тарън Егъртън

Колин Фърт, Самюел Л. Джаксън и Тарън Егъртън

Не вярвам в категоризации и мразя да ги използвам. Нали киното все пак е за това – да те забавлява, да ти е хубаво, да те замисли. Ако един филм е направен добре, то жанрът не е важен. Освен това от край време вярвам в максимата, че има актьори, които просто не участват в лоши филми. Дори само заради тяхната поява, заради това, че са казали „да” на един проект, на филмът автоматично му се вдигат акциите. Колин Фърт е такъв актьор. Той е секси, готин, британец, изглежда добре еднакво добре, както в костюм, така и в смешен пуловер с елен. Той е готин, стои добре на екран и винаги придава класа, където и да се появи.

„Kingsman: Тайните служби” е най-новият филм с негово участие. Сюжетът, направен по комикс, което много си личи от целия стил на филма, разказва за тайна свръхсекретна организация, която се занимава… ами със спасяването на света общо-взето. Всичко си върви по реда си – убийства, осуетяване на коварни планове, избиване на архизлодеи и прочие… Докато изведнъж от света не започват да изчезват различни лидери, учени, популярни личности и изобщо crème de la crème на модерната култура и мозъчна дейност. Kingsman – тайната свръхсекретна организация, се заема с изчезванията, и скоро стига до тоталния социопат и леко куку, ако трябва да съм честна, Самюел Л. Джаксън. Ето това пък е другият мъж, който мога да гледам винаги. А в Kindgsman, ролята на някакъв ненормален злодей с могъщ план, му пасва като ръкавица.

Към Фърт и Джаксън се присъединяват Марк Стронг (който не го е гледал в „Шерлок Холмс” или в новата реклама на Ягуар, да се поправи), великолепният Джак Девънпорт, който уви се появява за малко, титаничният Майкъл Кейн и моето лично откритие за британското кино – младият Тарън Егъртън, който играе главната роля на бъдещ агент в Kingsman. Защото само британците могат да носят костюми, да се бият с чадъри, да са джентълмени, да спасяват света и да стигнат на време за чая в 4 часа. За справка: проверете отново Джеймс Бонд, за да се уверите в това.

Екипът на филма на снимачната площадка

Екипът на филма на снимачната площадка

„Kingsman: Тайните служби” е доказателство, че британците правят по-добро кино, а когато там е замесено името на Матю Вон (продуцент на „Гепи”, „Лейър Кейк”, „Шут в г*за” и режисьор на „X-men: Първата вълна”) нещата просто се получават добре. Човекът го е доказал, че и го е и показал.

Ако обичате шпионските филми, английския хумор, добрата визия, добрата актьорска игра и изобщо готиното забавно и едновременно стойностно кино (защото всяко кино с изключение на филмите на Адам Сандлър, е такова за мен), то това е вашият филм. Поздравявам всички с музиката, с бойните сцени на Колин Фърт, който дори и на 54 години прави каскадите си на 80% сам и е по-секси от цялото младо поколение, особено в костюм, и с бруталните шеги (за анален секс и други гигантски простотии, които не стоят пошло, гарантирам).

Kingsman: Тайните служби” е по кината от днес.

 
 
Коментарите са изключени за Kingsman: Един Колин Фърт в костюм, моля!