Ким Чен-ун нареди учения в условия на реална война

| от |

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун, който е главнокомандващ на въоръжените сили на страната със звание маршал, е разпоредил провеждане на бойни учения в условия на реална война, съобщава държавната медия на комунистическата държава, предаде ТАСС.

Той е поискал интензивно провеждане на учения на моряците от Военноморските сили на страната по време на инспекция на въоръжените сили.

Ким Чен-ун е поставил пред офицерите нови задачи, нареждайки им „по-внимателно да изучат опита от антияпонските партизански борби, провеждане на маневри в условия на реална война„. Той също така е наблюдавал симулираща атака с торпедо и други учения.

Диктаторът също се поинтересувал от условията на личния състав, посетил библиотека и подчертал важността да се изучава революционната история. По думите му четенето на книги трябва да се превърне „в основна част от военната подготовка на войниците от Корейската народна армия, за да имат задълбочени познания“.

„Ролята на политико-идеологическия и морален фактор във въоръжените сили на страната трябва да се увеличи“, подчертал той. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Ким Чен-ун нареди учения в условия на реална война