shareit

Километрично задръстване на граничен пункт „Маказа“

| от chronicle.bg |

Нова километрична тапа от автомобили се образува и днес на граничния пункт „Маказа”. Във втория от четирите почивни дни, много българи използват този път като най-пряката връзка с Гърция, поради което броят на преминаващите за едно денонощие достигна над 10 000 автомобила.

По данни на хора, попаднали в огромното задръстване, 3 километра се взимат за около 3 часа.

През границите към Гърция от началото на годината до днес са преминали общо 2 300 000 автомобила. През „Маказа” тази година са минали с 30% повече автомобили в сравнение с миналата година.

Пунктът разполага само с две трасета, които работят на пълни обороти и макар проверката обикновено да отнема секунди, автомобилите са прекалено много и това води до дълго чакане.

Основният поток от пътуващи, разбира се, са българи и гърци, но тази година през границата преминават и изключително много румънци, които наброяват около половината от преминаващите.

Вчера хиляди пътуващи към Гърция чакаха в страховито задръстване на автомагистрала Струма. От пътна полиция предупреждават, че трафикът посока столицата във вторник ще бъде екстремно натоварен.

 
 
Коментарите са изключени за Километрично задръстване на граничен пункт „Маказа“