Къде да заведем децата си на 1 юни: 10 предложения от Chronicle

| от chronicle.bg |

1 юни е Денят на децата и освен повод за Facebook честитки в балони и плюшени играчки, и пожелания от типа на „Хайде да сме си все така деца“, „Обичайте детето в себе си“ т.н., е време родителите да заведат (под 18-годишните си!) деца някъде.

За да не се чудите къде да заведете хлапето, ние сме събрали няколко предложения за детски събития в празничния ден:

1. В парка „Заимов“ ще има игри с подаръци, състезания с ролери и цирково шоу с международните артисти от „Мини арт фест“. В програмата ще се включат още звездите на X Factоr – победителката Християна Лоизу, очарователната Михаела Маринова и предизвикателната Невена Пейкова; детска вокална група „Смехоранчета“; талантливите певци от „Мики Маус“, детска танцова шоу група „Алиса“ и шампионите по американски футбол „Софийските мечки“.

2. От 11.ч в „Хлебна къща – София – фурна НадЕжко“ ще има работилница „Хлебчовци“, на която децата могат да се научат как да месят хляб

3. Над 60 различни ателиета ще се проведат на Детския панаир в Княжеската градинка до Народен театър „Иван Вазов“

4. Кукленият театър в София ще предложи на децата следните представления:

  • 11ч. – Слънчова сватба
  • 16ч. – Сподж Боб: квадратни гащи
  • 17ч. – Грозното патенца (вход свободен)
  • 18ч. – Червената шапчица (вход свободен)
  • 18,30ч. – Пепеляшка

А от 12 ч. до 12,50 ч. там ще се играе „Как е изобретено летенето“ по мотиви от приказката на Маргарит Минков със специалното участие на Поли Генова

5. В столичната библиотека ще се стои среща на малчуганите с „Детския влак на книгите“ с Боби Мирчев. Във филиал „Студентски“ от 14:30 часа до 18:00 ч. всички деца ще вземат участие в арт работилницата от хартия, където ще могат да си изработят разделители за книги, малка книжка „Моето име“ и да се запознаят с типографията за деца. В детския отдел на филиал „Люлин“ от 11:00 ч. деца ще рисуват на тема: „Здравей, ваканция“. Най-хубавите рисунки ще бъдат наградени.

6. В парк „Гео Милев“ са планирани swing-party на открито, куклен театър, засаждане на дръвчета, множество безплатни работилници, фото кът, разнообразни занимателни игри за децата от различни възрасти и музикални уъркшопи

7. В Южния парк ще се рисува върху бели хвърчила, които след това ще бъдат продавани срещу 15лв. – акцията е благотворителна и е в подкрепа на кампанията „Повече българчета за България“, на „Тройка на разсъмване“ (радио „Витоша“) и Фондация „Нашите недоносени деца”

8. В къща-музей „Никола Вапцаров“ малките посетители ще се забавляват с героите от поемата „Влак“ на Вапцаров

9. Супергерои от Първа помощ и телефон 112, които са подготвили специални игри, ще занимават децата в Музейко, който ще е отворен до 20ч.

10. Цирк „Балкански“ и цирк „Иванов“ ще имат представления от 20ч.

 
 
Коментарите са изключени за Къде да заведем децата си на 1 юни: 10 предложения от Chronicle