Извънредни полети за туристите в Гърция заради стачки в страната

| от chronicle.bg |

Синдикатите вече втори ден блокират Гърция с демонстрации, като тази вечер ще има протести в цялата страна. С извънредни полети прехвърлят туристите от гръцките острови към летищата в Атина и Солун, като програмата на полетите включва и вторник, съобщава БНР.

За да прехвърли блокираните туристи от островите, гражданската авиация отказа се включи в стачката. Има достатъчно места в самолетите и всички, които желаят да се върнат, могат да резервират билети, съобщиха от самолетните компании.

Туристическите агенции осигуряват и безплатен превоз с автобуси по програмата на туристите. Блокираните от петък пристанища обаче нанесоха сериозен удар върху туризма.

Изтеглянето на протестите е свързано с изненадващото внасяне в парламента на спорния проектозакон за осигурителната система.

Въпреки че протестиращите не създават проблеми на трафика, проблем има със снабдяването с бензин. Собствениците на бензиностанции съобщиха, че ще стачкуват през целия ден в неделя, като се препоръчва да се зарежда с гориво днес през деня.

Железничарите спряха влаковете до понеделник, а в днешния съботен ден не се движи и градският транспорт. Започват дебатите в парламента по спорния проектозакон, като гласуването ще стане утре вечер, но дотогава се организират масови протести в цялата страна.

 
 
Коментарите са изключени за Извънредни полети за туристите в Гърция заради стачки в страната