Избори без избор за демократите

| от |

В неделя Хилари Клинтън официално обяви своята кандидатура за поста на президент на САЩ. Експерти прогнозират нейната победа на предварителните избори – вътрепартийно гласуване, което ще определи единствения кандидат от Демократическата партия на САЩ. Подкрепа й обещава и действащият президент Барак Обама. Следвайки партийните традиции, Клинтън е решена на пръв ред да подкрепя обикновените американци, наемните работници и дребните предприемачи, пише „Независимая газета“.

„Многообразие, дисциплина и скромност“ – върху тези три принципа политологът Робу Мук, ръководител на избирателния щаб, е решен да изгради кампанията на Хилари Клинтън. Те се съдържат в документ, който раздадоха помощниците на кандидата и доброволци по време на финалния брифинг в избирателния щаб в нюйоркския квартал Бруклин хайтс. Макар много експерти и анализатори да сочат Клинтън за фаворит не само за вътрешнопартийните, но и за самите президентски избори, Мук призовава нейните симпатизанти да не бързат да празнуват.

„Не се боим да загубим, решително ще се борим за всеки глас. Ние знаем, че това е ключът към победата в тази кампания – работата на терен – на територията на щатите“, именно в това щабът не успя да убеди избирателите през 2008 г., когато Клинтън предизвика Обама на вътрешнопартийно ниво. / Агенция „Фокус“

 
 
Коментарите са изключени за Избори без избор за демократите