Италианските съдии са най-строги, английските позволяват най-твърда игра

| от |

Критериите за рефертите са важна част за това какво ще бъде темпото на играта, което ще бъде наложено в един мач. Серия А е известена с бавната си игра и тактически и много тактически футбол и дриблиране с топката, а на бавната игра допълнително влияят и съдиите.

FC Internazionale Milano v AC Milan - Serie A

В италианското футболно първенство средно на мач се свирят по 32 нарушения. Това е висок процент в сравнение с другите пет най-силни европейски първенства и Шампионската лига .

Статистиката показва, че италианските арбитри освен че често се хващат за свирката, за да свирят нарушение, показват и най-често червени картони, 0,29 на мач.

Съдиите в Италия са строги и по отношение и на показаните жълти картони – 4,84 средно на мач, но в тази класация, най-зле са испанците, при които санкционирането с жълт картон е средно по 5,15 жълти картона на мач.

Най-свободна игра, с най-малко прекъсвания, е позволена в английското първенство, където средно на мач биват обсъждани по 22 нарушение, което е с 20 % по-малко от останалите най-силни първенства в Европа. На острова съдиите позволяват и най-твърда игра, като средно на мач показват 3,21 жълти и 0.15 червени картона.

1

 
 
Коментарите са изключени за Италианските съдии са най-строги, английските позволяват най-твърда игра