Истинският дух в бутилката

| от |

Народът го е казал много добре: „Питието определя битието“. Мъдростта зад тези думи всъщност е доста по-дълбока и всеки, който е писал смс-и в късни доби с олюляваща се глава, ще я потвърди: понякога питието определя дори съдбата ни.

В галерията може да видите съвсем нагледно написано (на английски, но с услужлив превод отдолу) какъв в действителност е „духът“ в бутилката.

С една дума: какъв е истинският смисъл на алкохолното питие, с което сте избрали да се омаете.

Южногерманското алкохолно питие (35% алкохол) съдържа в себе си цели 56 билки и подправки. Името на напитката се превежда като „Майсторът на ловците“ и колкото и да е примамлив за някои хора неговият вкус на сироп за кашлица, единственият резултат от консумацията му е изписан ясно на етикета в галерията: „Повръщане до дупка“. Което означава буквално навсякъде.

Уиски „Джак Даниелс“

Духът на уискито е шотландски, древен и много мощен. Това питие има силата да прави неочаквани неща на хората. Доказателството? Достатъчен е фактът, че когато прекалят с него – и най-независимите дами започват да пишат съобщения на бившите си по телефона, с които сантиментално ги призовават да се върнат. „Липсваш ми“ е грозно съобщение, когато е написано на основателно зарязания бивш. Това също така е доста срамно поведение, родено от злоупотребата с това златно питие, което уж съвсем невинно се комбинира с диетична кола.

Водка

Какво може да донесе на света питието, родено във великата руска степ, освен: „Нови запознанства в тоалетната“? Внимание – духът от бутилката на водката е доста игрив и страшно комуникативен. Не случайно руснаците използват силата на това питие не само за да споделят несподелими тегоби, но и да изглаждат привидно неизгладими конфликти… чрез приказки, песни и танци на народите. Водката може да сплоти хората по начин, по който не може да направи това никое друго питие. Затова и ако намерите няколко прегърнали се и заспали души в тоалетната след парти – не се съмнявайте с какво са злоупотребили.

Кокосов ром

Безрасъдството да изпеш цяла бутилка кокосов ром на парти със съученици е простено единствено, ако си начинаещ.

Всеки, който злоупотребява с кокосовия ром или подобни сладки напитки след определения за това възрастов таван от 20 години – навярно знае каква грешка прави и как тя се отразява на фигурата му. Освен че може да докара диабет и на слон, 1700 те калории, съдържащи се в бутилка кокосов ром, със сигурност ще ви подуят не по-малко отколкото биха го направили 5 шоколада.

Канелено уиски

Канеленото уиски (Cinnamon Whisky) има обещаващ, приятен и силно увличащ вкус. Всъщност духът му е толкова дяволски, че води душата на хората, които го консумират директно в Ада. Или кой знае къде? Всъщност никой не знае къде отиват прекалилите с него, защото, както пише и на етикета му на майтап, то причинява буквално „Затъмнение“ и никакви спомени.

Бяло вино

О, това е толкова невинен избор. Французите пият бяло вино дори и на обед! Красиви, леко запотени чаши, приятен разговор… Какво може да се случи? Ето до какво води прекаляването с бяло вино: до сълзи. По-точно до реки от сълзи и то насаме. Духът на бялото вино е ужасяващо тъжен. И нищо не изказва по-добре усещането „ще изживея живота си сам и в мизерия“, отколкото празната бутилка бяло вино.

Webcafe

 
 
Коментарите са изключени за Истинският дух в бутилката