Горещите момичета в големите франчайзи

| от |

Може и да не харесвате големите франчайзи, продължения или бомбастични продукции, но те могат да се похвалят с няколко важни неща – пари, ефекти, смелчаци и основната причина момчетата да ги гледат – готини и смели мадами.

Еволюцията на женските персонажи в киното, особено в големите продукции, се промени към по-добро в последните години. Изключваме „Здрач“. От плачливи девойки в беда, жената в екшън и франчайз киното порасна. Тя стана смела и силна. Без това непременно да я прави плоска, хартиена или безинтересна. Това до голяма степен се дължи и на актрисите поканени да изиграя въпросния персонаж.

Доскоро жените в екшън киното бяха или изпаднали в беда напръщели красавици със сълзи в очите, или непременно страшни и смели феминистки. И при двете крайности, като повечето такива, имахме или красота и сексапил, или мъжкарана с мозък. Никога някаква симбиоза между двете. Което би било перфектната среда. Това се промени с годините.

Жените във франчайзите и екшън персонажите назряха и придобиха плътност. Вече не е достатъчно просто някоя мадама да раздава шуто или да плаче неутешимо. Тя трябва да бъде истински човек. Или поне малко да се доближава до него.

В галерията горе сме избрали 15 жени, които за нас отговарят на тези изисквания – те са смели, секси, истински екшън героини и най-важното – всички са добри и интересни актриси.

 
 
Коментарите са изключени за Горещите момичета в големите франчайзи