ФИФА може и да съкрати дните за провеждане на Мондиал 2022

| от |

ФИФА ще бъде подложена на сериозен натиск във вторник, с искания да се намали времето за провеждане на Мондиал 2022, който ще се играе в Катар през зимните месеци на годината.

Последната среща около това Световно първенство ще бъде в Доха във вторник и се очаква след нея да се обяви периода на провеждане на турнира, който може да направи изключение от традицията и с това, че ще се играе през ноември-декември, заради горещините в Катар.

След много дискусии, исканията са да се намали времето на провеждане на Световното през 2022 година, тъй като тогава нормално е средата на сезона в различните първенства по света.

„Почти със сигурност периода на провеждане ноември-декември ще бъде приет, но едно от условията ще е да се намали времето на самото първенство и подготвителния период. Всички първенства са единодушни, че са необходими само две седмици, а не обичайните три или четири, както и че няма нужда турнирът да е 32 дни, както беше в Бразилия.

Футболистите от клубовете от Северното полукълбо, които са по-голямата част ще са по-свежи, а логистиката на Катар позволява придвижване до стадионите за два часа. Освен това няма нужда между полуфиналите и финала да има пауза от пет дена, 72 часа са напълно достатъчни“.

/БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за ФИФА може и да съкрати дните за провеждане на Мондиал 2022