shareit

Две премиери на Audi на автосалона в София

| от chronicle.bg |

В България стъпи четвъртата генерация Audi A8, а спортната RS-икона бележи своето завръщане с най-новия модел Audi RS 4 Avant.

Отличителните за новия А8 параметри са светлинната LED лента в задната част, която в съчетание със задните светлини с OLED технология, могат да изобразяват уникална индивидуализирана светлинна анимация в моментите, в които водачът доближава и напуска своя автомобил. Ето защо вносителят на марката представи модела Audi A8 на изложението чрез интерактивна светлинна OLED анимация.

Audi A8 е с нова визия, 400 функции с опция за индивидуализация, 41 асистент системи, 8 варианта за интериорни цветове и 5 предложения за декоративни елементи. Моделът лесно става част от индивидуалното възприятие на своя собственик.

Внедрена новаторска концепция за управление на функциите със сензорни екрани оставя копчетата в миналото и представя бъдещето в луксозния клас – интуитивно и минималистично. Вътрешното пространство на A8 наподобява разкошен просторен салон. Автомобилът участва и в интелигентното общуване, като водачът задейства много от функциите в него чрез нова форма на гласово управление.

Audi premiere (5)

Audi A8 е и първият серийно произвеждан автомобил в света, разработен с цел постигане на автономно шофиране. От 2018 година Audi постепенно ще започне да внедрява в серийно производство отделни функции на революционната система Audi AI за пилотирано управление, като тази за паркиране и гариране, които позволяват – напълно автономно управление на автомобила през мобилна апликация, без да е необходимо физическото присъствие на водача в него.

Новият A8 дебютира на българския пазар с два модернизирани V6 турбодвигателя – 3.0 TDI (286 к.с.) и 3.0 TFSI (340 к.с.). Двата осемцилиндрови варианта – 4.0 TDI с 320 кВт (435 к.с.) и 4.0 TFSI с 338 кВт (460 к.с.) ще последват на пазара малко по-късно. Ролята на изключителна върхова версия ще се изпълнява от модела с двигател W12 и работен обем 6,0 литра. (Tози автомобил още не е в продажба). Цялата гама от пет двигателя работи във взаимодействие с ремъчен стартер-алтернатор (BAS), който е своеобразното сърце и нервен център на 48-волтовата електрическа система.

Audi premiere (3)

Версията A8 L e-tron quattro със своето мощно plug-in хибридно задвижване ще дебютира на пазара у нас на по-късен етап. Неговият 3.0 TFSI и мощният електродвигател постигат максимална системна мощност от 330 кВт (449 к.с.) и максимален въртящ момент на хибридната система от 700 Нм. Литиево-йонната акумулаторна батерия съхранява достатъчно енергия за изминаване на около 50 километра на изцяло електрическа тяга.

Audi premiere

Другият атрактивен модел, представен днес – Audi RS 4 Avant, е спортният флагман на моделното семейство A4 със своя 2.9 TFSI-двигател с 331 kW (450 к.с.). Неговият максимален въртящ момент от 600 Нм – със 170 Нм повече в сравнение с предходния модел – е на разположение в забележително широкия диапазон между 1.900 и 5.000 оборота в минута. Така Audi RS 4 се катапултира за едва 4,1 секунди от 0 до 100 км/ч. Серийното двойно предаване quattro разпределя тягата на V6-Biturbo-двигателя към четирите колела. Масивни въздуховоди с RS-типична структура на пчелна пита, както и ниска и широка радиаторна решетка Singleframe доминират оформлението на предната част. Предлаганите като опция Matrix LED-светлини се открояват с потъмнени бленди. За подобаващия завършек на задната част се грижи RS-специфичен дифузор, RS-ауспухова система с овални накрайници и RS-спойлер на задния капак.

 
 
Коментарите са изключени за Две премиери на Audi на автосалона в София

Повече информация Виж всички