Само набързо минаваме през кухнята, за да ви покажем няколко трикчета, които ще променят живота ви и ще спестят много ценно време. Време, което можете да инвестирате в хранене.
1. Използвайте две купички, за да не хвърчат навсякъде зърна от царевица.
Увийте малка купа в хартия (за да не се пързаля) и я поставете на обратно в по-голямата купа. Кочанът – върху нея и режете бързо.
2. Махнете кочана на айсберг, като го ударите силно върху дъска за рязане.
3. Предварително си накиснете пастата, за да я сготвите след това за 60 секунди.
Звучи странно, но работи! Накиснете пастата във вода в запечатан плик за няколко часа или за през нощта. След това можете да я сготвите супер бързо – пускате във вряща вряща вода или направо прибавяте към лютия сос в тигана и я оставяте да се довърши сама.
4. Използвайте остър нож (внимателно), за да махнете костилката от авокадо.
5. Първо нарежете на кубчета, а не белете авокадото.
След това ги извадете с лъжица.
6. Сложете кърпа или влажна хартия под дъската за рязане – все едно я лепите с пирон.
7. Използвайте лъжица, за да обелите киви.
Отрежете краищата на кивито, а след това плъзнете лъжицата под кожата му.
8. Сложете лимоните в микровълновата, за да получите повече сок.
За не повече от 15 или двадесет секунди в микровълновата, това помага за разграждането на въглехидратите в плодовете или с други думи – пускат повече сок.
9. Замразете леко месото, преди да го режете.
10. Махайте костилките от черешите с кламер.
Хайде – вече сте царе. Бягайте да отворите по бира с ръка и се наслаждавайте на новите си кухненски трикове.