Даниел Митов: България не е във външнополитическа изолация, Първанов си изпуска нервите

| от |

Министърът на външните работи Даниел Митов отрече, че страната ни е във външнополитическа изолация и потвърди, че отношенията с Русия са нормални. Така той изрази несъгласие с мнението на лидера на партия АБВ Георги Първанов за външната ни политика. Двамата не са разговаряли въпреки призива на Митов за среща по външната политика на България.

Даниел Митов определи като „смехотворни“ твърденията на Първанов, че страната ни е във външнополитическа изолация. Според него България е една от страните – членки на ЕС, на която се обръща най-голямо внимание, а отношенията ни с Русия били нормални, в контекста на актуалната ситуация. Не се готви и посещение на Борисов в Русия.

В момента ни е важно да поддържаме много активна външно-политическа позиция по отношение на задачите, които имаме в рамките на ЕС, задачите, които имаме в рамките на НАТО, и разбира се, когато става въпрос за концентрация върху определени проекти около енергийната ни диверсификация, заяви Даниел Митов.

Според него Първанов си е изпуснал нервите:

Аз по скоро смятам, че той си изпусна нервите по отношение на мен. Смятам, че съм могъл да бъда и много по-остър, но не съм.

На 9-и май високопоставен български политик няма да отиде на военния парад в Москва, но дали посланикът ни там ще присъства Митов не уточни.

Президентът Плевнелиев отказа да присъства. Държавите – членки на ЕС са взели такова решение. Посланикът на България си има собствените си задачи, коментира още външният министър. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за Даниел Митов: България не е във външнополитическа изолация, Първанов си изпуска нервите

Повече информация Виж всички