Дали пък този не е Правилният?

| от |

Жените – онези странни същества, които цял живот търчат от единия полюс на емоционалната скала до другия, помитайки всичко по пътя си, и оправдават всеки свой неуместен изблик на чувства с биологичните си особености, са измъчвани от екзистенциални въпроси много по-често от мъжете.

След гимназията, някъде в сумрачните години на студентството, из дълбините на женската психика изпълзява и чудовищния въпрос: „Този ли е правилният?“. Етиологията на мъчителния въпрос е неясна, но едно е сигурно: от един момент нататък, жената започва да гледа мнително всеки следващ ухажор или любовник, подлагайки бедната му личност на хирургическа дисекция в търсене на отговора „той ли е“. Някои девойки имат имагинерен тефтер, в който отмятат по признаци: „Обича ли животни?“, „Обича ли деца?“, „Добър шофьор ли е?“, „Грижовен ли е към близките си?“, „Яде ли месо?“. Ако господинът не „фитне“ по даден признак – автоматично отпада от класацията. Освен ако не е много красив. Тогава всичко останало губи значение, до време.

Други дами подхождат по-интуитивно и разчитат на усета си, за да разпознаят Него. Уви, вероятно и жената на Синята брада от едноименната приказка на Шарл Перо е усещала, че мъжът й е „The Оne“ преди да открие в заключената стая труповете на бившите му съпруги, окачени на стената.

Затова ще ви дадем няколко насоки, които да ви помогнат да се ориентирате в лабиринта на неотменно сложните отношения между мъжете и жените.

1. След първата ви нощ заедно, Правилният не се изнася по чорапи, мърморейки „По дяволите, Нил е придошъл в Младост със все крокодилите“, а спокойно се вглежда в лицето ви, което спи без грим, със сплъстена коса и небрежно потекла лигичка.

2. Правилният харесва тялото ви, такова каквото е, но ви намеква деликатно, ако тръгнете да се занемарявате (щото вече си имаме гадже и няма нужда да си бръснем краката всеки ден, нали?).

Т.е. ако мъжът, с когото се валяте в една и съща постеля, често ви гледа мнително, отбелязвайки час по час, че „дясната ти паласка е по-набъбнала от лявата, нормално ли е това“ или „защо не отидеш на козметик, всичките ми колежки ходят“, това не е ОК. Но ако човекът каже: „Миличка, слънцезайче, котеслонче, бузеносче, не смяташ ли, че 22 килограма отгоре, откакто се запознахме са достатъчни, защо не оставиш този кроасан и не изядеш една праскова?“, похвалете го за смелостта и оставете проклетия кроасан.

3. Правилните хора не садят у другите чувство за вина.

Ако вашият избраник има склонността да ви се сърди, задето не сте се прибрали директно след работа или да подхвърля гнусни изказвания от типа на „Мислех, че мога да разчитам на теб, но след като не дойде на коктейла, за да ходиш да си бъбриш с майка ти, вече знам, че не е точно така“, не е правилният.

4. Правилният ви вкарва в правия път.

Твърде грижовните мъже са досадни, но ако ще споделяте живота си с някого, е добре да знаете, че ако внезапно ви хрумне да се бодете с хероин, за да преодолеете по-бързо проблемите в работата, той ще ви нашамари, а няма да ви стегне вената.

5. Правилният мисли за себе си толкова, колкото и за вас, но не повече.

Егоизмът е изконно човешко право и психологичен конструкт с важна защитна функция. Но ако мъжът ви вземе колата, за да не ходи на работа по дъжда и ви остави вие да ходите с градския транспорт, нещо не е наред.

 
 
Коментарите са изключени за Дали пък този не е Правилният?