shareit

Боян Расате е задържан за побой

| от chronicle.bg |

Националистът Боян Расате беше задържан в София за побой над случаен минувач, съобщи заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Инцидентът е станал в около 21.00 часа снощи. Расате се е движил по улица „ Цар Симеон“ в София. При разминаване с български гражданин на 57 години е възникнало спречкване, като поводът е било кучето на мъжа.

Расате нападнал мъжа и започнал да го удря. „Расате е нанесъл удари по лицевата част на човека. Мъжът е със счупен крайник“, каза Арабаджиев. Пострадалият е бил откаран в болница със счупен глезен, а Боян Расате е задържан в 3-то РПУ. Вероятно той ще бъде обвинен в нанасянето на средна телесна повреда.

Това не е първият случай, в който Расате влиза в сблъсък със закона. Срещу него са образувани над 15 наказателни производства, основно за расизъм, дискриминация и ксенофобия.

През 2010 година Расате се сби и със собственика на цирк „Балкански“ – Александър Балкански, след спречкване за неправилно паркирана кола пред служебния вход на цирка. Скандалът прераснал в обвинения на расистка основа и сбиване.

 
 
Коментарите са изключени за Боян Расате е задържан за побой