Болестта Ебола покоси най-малко 60 души в Гвинея

| от |

6172131e9d58585b73eb1cac1b667fc6163Огнище на смъртоносната болест Ебола уби най-малко 59 души в Гвинея, съобщи UNICEF. Три от жертвите са деца. Смъртоносната хеморагична треска се разпространява бързо в южната област в западноафриканската държава.

„В Гвинея, страна със слаба медицинска инфраструктура, огнище като това може да бъде опустошително“, каза представител на УНИЦЕФ в Гвинея, предава CNN. Министерство на здравеопазването предупреждава, че болестта се разпространява главно от заразени хора, от обекти, принадлежащи на болни хора, и от консумацията на месо от животни с болестта.
От „Лекари без граници” обявиха, че е засилват своите медицински и логистични екипи в Гвинея в отговор на епидемията. 33 тона лекарства пътуват вече за страната. Изолацията е от съществено значение за предотвратяване на разпространението на болестта.

Ебола е рядко, но изключително опасно вирусно заболяване, което лесно се предава от човек на човек и води до смъртта на 90% от заразените. Заболяването е съпроводено от тежко главоболие, кашлица, обща умора, диария, болка в мускулите, белите дробове и корема. Все още няма ваксини или успешно лечение срещу ебола.

 
 
Коментарите са изключени за Болестта Ебола покоси най-малко 60 души в Гвинея

Повече информация Виж всички