shareit

Блатер и Платини скочиха в защита на Русия

| от |

Призоваха политиката да не се бърка със спорта

Президентът на ФИФА Йозеф Блатер и председателят на организационния комитет на Русия 2018 Мишел Платини, който е и президент на УЕФА, осъдиха призивите за бойкот на турнира, който ще се проведе след три години в Русия.

Това заяви министърът на спорта на страната Виталий Мутко след края на първото заседание на организационния комитет на ФИФА, което се проведе днес в Цюрих.

„Беше обсъждан и този въпрос с призивите за бойкот. Президентът на ФИФА Блатер и целият организационен комитет се изказаха, че спортът трябва да бъде просто спорт и на де бъде замесван с политически казуси. Всички подобни призиви бяха осъдени. За първи път този въпрос беше обсъден и аз съм благодарен на ФИФА за подкрепата“, каза още Мутко, цитиран от агенция ТАСС.

„Календарът на самото Световно първенство вече е утвърден, но ще бъде обнародван през юли тази година“, каза още Мутко.

„Постигнахме споразумение с ФИФА да не го обявяваме предварително. Това ще бъде направено през юли, когато имаме и предварителен жребий“, обясни министърът на спорта на Русия. Въпросният жребий е насрочен за 25-и юли в Контантиновския дворец в Санкт Петербург. / Топспорт

 
 
Коментарите са изключени за Блатер и Платини скочиха в защита на Русия