Ария Старк влиза в британския сериал „Doctor Who”

| от |

Ето едни страхотни новини за феновете на Game of Thrones и най-дълго излъчвания фантастичен сериал Doctor Who – от този сезон двете продукции ще имат още нещо общо и това е малката Мейзи Уилямс.

Arya

Мейзи, която е абсолютна любимка на публиката, заради ролята си на смелата Ария Старк, ще има важна роля в новия 9 сезон на любимото на много британско шоу – Doctor Who. Това обяви главния сценарист на сериала Стивън Мофат. Да, той е същият човек, който прави и „Шерлок”, така че Doctor Who в никакъв случай не е за изпускане.

The Doctors

Doctor Who е британски сериал, който се излъчва по BBC от 1963 година, като стартира като детско любознателно шоу за историята и космоса. Впоследствие се превръща в нещо повече. През 1989-та сериалът е спрян, за да бъде възроден отново през 2005-та с нов екип. В края на 2013 година сериалът отбеляза своята 50 годишнина.

С възраждането си британският сериал събра нова огромна фен аудитория, която все повече и повече се увеличава. Историята в Doctor Who разказва за извънземен мъж, на име Доктора, който броди из времето и пространството със своя кораб TARDIS и спасява, както нашата, така и други планети и галактики. Най-специфичното при него е, че Доктора може да променя образа си, което дава възможност персонажа да бъде игран от много и най-различни актьори. До този момент тяхната бройка е 13. В нововъзродения сериал, ролята на Доктора е била играна от Кристофър Екъстън (който сте гледали в „Останалите” по НВО), Дейвид Тенант (един от най-известните актьори играли персонажа до момента), Мат Смит (който ще имаме възможност да гледаме в новия „Терминатор”), Джон Хърт (Доктора на Войната) и последно, от един сезон насам, ролята е поверена на шотландеца Питър Капалди.

Peter and Jenna

Доктора винаги пътува със спътник, минимум един, максимум трима, като в повечето случаи това е някое момиче. В последните три сезона, както и в предстоящия такъв, ролята се играе от Джена Колман (гаджето на Ричард Мадън – Роб Старк). Така че, както се вижда двата сериала имат много общи неща.

3

В понеделник вечер обаче, Стивън Мофат обяви, че Мейзи Уилямс ще има много важна роля в новия сезон на Doctor Who. Някои фенове дори си помислиха, че актрисата може би ще играе новия му спътник, след като имаше слухове, че Джена Колман май иска да напуска сериала. Но не, истината е друга. Макар да не се знае много за персонажа на Мейзи, ето какво каза Стивън Мофет по повод участието й: „Тя ще предизвика Доктора по един много интересен и различен начин… Ние знаем, че Мейзи ще му даде точната доза от ужас, от която се нуждае.” И това ако не са добри новини!!!

Doctor Who_BBC

В момента Doctor Who се снима в Кардиф, Уелс, а старта на новия 9 сезон се очаква през есента тази година по BBC. Да, вече нямаме търпение.

 
 
Коментарите са изключени за Ария Старк влиза в британския сериал „Doctor Who”