А вие разговаряте ли с автомобила си?

| от chronicle.bg |

Повече от 33 години, след като сериалът „Среднощен ездач“ показа как Дейвид Хаселхоф разговаря с автомобила си KITT, Volvo и Microsoft представят система за гласово управление, която се управлява от преносимо устройство.

Притежателите на Volvo ще могат да разговарят с автомобила си чрез своята смарт гривна Microsoft Band 2, която им позволява да му дават указания относно настройване на навигацията, включване на отоплението, заключване на вратите, мигане на светлинни индикатори или натискане на клаксона. Всичко това става възможно благодарение на мобилното приложение Volvo on Call и свързаното преносимо устройство.

През ноември 2015 г. Volvo и Microsoft обявиха своето широко прокламирано сътрудничество с първото автомобилно приложение на технологията HoloLens. HoloLens е първият в света напълно автономен холографски компютър, който може да се използва в бъдеще за преформулиране на начина, по който клиентите първо научават, проучват и дори купуват автомобил.

Volvo Microsoft Band 2

В последно време Volvo Cars започват да се съсредоточават повече върху иновациите извън традиционната автомобилна сфера и демонстрирайки готовност за потенциални партньорства и нови бизнес модели.

„Когато въвеждаме иновативни решения, не се интересуваме от технологията заради самата нея. Ако една технология не прави живота на клиента по-лесен, по-добър, по-безопасен или по-забавен, не я използваме. Да си го кажем направо – кой не е мечтал да разговаря с автомобила си чрез устройство, което се носи на китката?“, казва Клас Бендрик, Старши вицепрезидент и Главен директор по информационни технологии на Volvo Car Group.

Новата възможност за свързване с автомобил Volvo с гласово управление чрез Microsoft Band 2 ще се предлага на клиентите на пазарите, в които е активно приложението Volvo on Call, от пролетта на 2016 г.

 
 
Коментарите са изключени за А вие разговаряте ли с автомобила си?

Повече информация Виж всички