Гледайте на живо: Kонцерт с музика от изкуствен интелект

| от |

Концерт, в чието създаване е използван изкуствен интелект, ще можете да гледате на живо на 28 ноември от 20:30 ч. българско време.

Все още не са ясни всички детайли по това как Huawei са използвали Mate 20 и Mate 20 Pro за концерта, но със сигурност можем да кажем, че събитието на компанията „Sound of Light“ е свързано със симфонична музика. Анонсират го като „разкриващо възможностите на изкуствения интелект“ и „първото в света AI симфонично представление“.

Концертът е с участието на композитора и диригент Марк Сейфриц и Джеймс Шиърман, който е оркестратор, диригент и музикален продуцент на филми като „Красавицата и звяра“ и „Хари Потър и огненият бокал“. Събитието ще се проведе в зала Брамс във Виена и обещава да покаже северното сияние в музика.

Можете да го гледате на живо както във Facebook , така и в YouTube:

Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro са двата последни флагмана на Huawei и магията в тях се случва в чипсета Kirin 980. В него има вграден двоен специален чип за пресмятане на изкуствени невронни мрежи, който им позволява да се справят много по-добре със задачите през изкуствения интелект.

Създаването на изкуство от машини се смята за едно от сериозните предизвикателства пред изкуствения интелект.

 
 
Коментарите са изключени за Гледайте на живо: Kонцерт с музика от изкуствен интелект