21 лицеви опори за Бог да прости

| от |

Във Facebook всеки ден се случват монументално нелепи неща. Някои от тях тръгват по хората. Последното вирусно предизвикателство е да правиш 21 лицеви опори всеки ден в продължение на 21 дни, защото всяка година държавата напускат 10 000 млади хора. „Предизвикателството цели да покаже на всички българи в чужбина, че ние сме тук, много сме и се борим.“ С какво се борите бе, кафетата са пълни!

И сега хора в интернет правят лицеви опори, за да накарат сънародниците си да се върнат в България. Прочетете пак това изречение, ето – сега хора в интернет, правят лицеви опори, за да накарат сънародниците си, да се върнат в България. Логика? Ще се трогнат и ще си дойдат? Както казва поп певицата Гери-Никол Николаева Георгиева: „Оу, моля те…“. Знаете ли защо умните хората заминават в чужбина, а не отиват на село, например? Защото, ако отидат на село, пак ще виждат овце. Това е общото между града и селото – овцете.

Да връщаш хората в България с лицеви опори е като да лекуваш рака на гърдата с черно-бели секси селфита. Безсмислено усилие, на което само геният в социалната мрежа е способен.

Всъщност какъв е зорът хората да се връщат? Защо да се връщат? Да не сме баба им да ги викаме обратно. Нека си ходят, където искат, те са свободни хора. „Ама в България няма да остане никой!“ Глупости. Все едно да гледаш на плажа детенце с кофичка вода и да му викаш да я върне, че ще свърши водата в морето. „Ама селата се обезлюдяват“. Ужас! Виновна е липсата на лицеви опори, а не липсата на политики и възможности на общинско и областно ниво.

Пак ще ви напомня – „Сега хора в интернет правят лицеви опори, за да накарат сънародниците си да се върнат в Българи“. Стигнахме до момента, в които предизвикателство с цел да върне хората от чужбина, кара хората да напускат държавата.

 
 
Коментарите са изключени за 21 лицеви опори за Бог да прости