Жулиет Бинош защити Харви Уайнстийн: Беше страхотен продуцент

| от chr.bg |

Звездата от култовите филми „Шоколад“ и „Английският пациент“ Жулиет Бинош защити продуцента Хари Уайнстийн, който е обвинен от над 80 жени в сексуален тормоз от началото на 2017 година досега.

Според 54-годишната французойка това, което се е изсипало върху главата на Уайнстийн досега, му е достатъчно, като добави, че тя също е получавала неприлични предложения от него, но не ги е приемала на сериозно.

„Мисля, че това му беше достатъчно“, коментира Бинош във връзка с публичната цензура, която беше наложена на Уайнстийн след началото на скандала.

„Беше страхотен продуцент и не трябва да забравяме това, въпреки че работата с него е била трудна за някои режисьори, актьори и най-вече актриси“, добави френската актриса.

Двамата с Уайнстийн работят заедно именно по шедьоврите „Шоколад“ и „Английският пациент“.

Бинош разкри, че самата тя е трябвало да се отбранява от сексуалните щения на хора, с които е работила в киното. Когато е едва на 18, режисьор я кани на вечеря, за да обсъди с нея свой нов проект. В края на вечерта той опитва да я целуне. Бинош го отблъсва и му казва, че си има приятел, в когото е влюбена.

Историята се повтаря, когато актрисата е на 21. Поканена е от продуцент един час преди началото на вечеря, която трябва да отбележи края на снимките на филм. Според разказа на Бинош, продуцентът се е нахвърлил върху нея и тя трябвало да го отблъсне по същия начин.

Въпреки това Бинош смята, че Уайнстийн си е получил заслуженото.

Скандалът „Уайнстийн“ доведе до появата на движението #МеТоо, в което жени и мъже разкриват, че са били жертва на сексуален тормоз. Вследствие на него стотици жени обвиниха мъже от развлекателната индустрия, бизнеса и политика в сексуален тормоз и насилие.

 
 
Коментарите са изключени за Жулиет Бинош защити Харви Уайнстийн: Беше страхотен продуцент