Жените, които обичаме: Хелън Хънт на 52

| от chronicle.bg |

Има определени актриси, които са известни с красотата си и такива, които са известни с усмивката си, която може да променя светове. Една от тях, естествено, е Джулия Робъртс. Но не за нея ще пишем днес, а за Хелън Хънт – многоликата актриса, чиято заразителна усмивка е пръскала топлина по кино и телевизионните екрани на цели поколения.

Хелън се ражда в Калифорния и потъва в лоното на киното от много малка. Първият й пробив е с главната роля в сериала „Луд съм по теб“, за който получава „Златен глобус“ и четири награди „Еми“. За всяка нова серия в този телевизионен филм нейният хонорар е милион долара – най-високата заплата на телевизионен актьор в историята.

През 1997г. Хънт получава статуетка „Оскар“ за ролята си в „Колкото толкова“, след което изоставя шумната кариера в полза на семейството си.

Около 2000 г., Хънт е на върха на славата – любимка на критиката и наскоро получила „Оскар“, тъкмо приключила дълготрайната си връзка с актьора Ханк Азария и седемгодишно присъствие в ролята на симпатична невротична рекламистка в сериала на NBC „Луд съм по теб“, от който се оттегля с $22 млн. спечелени през последния сезон, и поредица от известни кино роли.

През същата година Хънт игра в „Д-р Т. и жените“ на Робърт Олтман, мелодрамата „Предай нататък“, в „Корабокрушенецът“ на Том Ханкс и в комедията на Мел Гибсън „Какво искат жените“.

Скоро след това Хънт се оттегля от еуфорията на червения килим.

Години по-късно, нейният режисьорски дебют от 2007 г. „Тя ме откри“, драматична комедия, в която също участва, която продуцира и която адаптира в продължение на десетилетие от роман от 1990 г., й осигурява постоянно медийно присъствие и шумно признание от кинофестивала в Торонто – и за кратко отново връща Хънт като гост в токшоутата.

Актрисата ражда първото си дете на 40-годишна възраст и оттогава не приема проекти, които могат да я отдалечат от дъщеря й и от семейството й.

На рождения й ден – нека си припомним някои от най-добрите й роли.

 
 
Коментарите са изключени за Жените, които обичаме: Хелън Хънт на 52