Следващата Елизабет II, която ще носи „Короната“

| от chronicle.bg |

Отдавна вече знаем, че за Клеър Фой вторият сезон на хитовата продукция на Nеtflix, „Короната“ (The Crown), ще бъде последният. Действието в драмата, която проследява управлението на кралица Елизабет II, обхваща повече от половин век, така че за следващите сезони ще е необходима по-възрастна актриса, която да играе ролята на британския монард. Вече е ясно, че 33-годишната Фой ще бъде заменена от 43-годишната Оливия Колман. Актрисата ни е позната от Broadchurch и The Night Manager (за който грабна „Златен глобус“).

Оливия Колман
Getty Images

Според списание Variety, Колман ще играе британския монарх в третия и четвъртия сезон на сериала. Първото й появяване е в ситуация от 1963 година, когато персонажът й навършва 37 години. Действието в сериала започва през 1947 година и по план трябва да продължи до наши дни, което означава, че предстои да видим още актриси в ролята на най-дълго управлявалия британски монарх.

Оливия Колман е сред обичаните британски телевизионни актьори. Криминалната поредица, Broadchurch, в която тя играе в продължение на три сезона, приключи тази година. В биографията й освен награда „Златен глобус“, има и една номинация за „Еми“ (за The Night Manager). Освен това, имайки предвид, че вече е играла кралска особа (в Hyde Park on Hudson и The Favourite), едва ли ще се справи зле с ролята. Третият сезон на сериала излиза догодина. Междувременно вижте отново трейлъра на втория сезон, който излиза на 8-ми декември.

 
 
Коментарите са изключени за Следващата Елизабет II, която ще носи „Короната“