Сериалът „Легион“ ще има и втори сезон

| от chronicle.bg |

Успешният нов сериал „Легион“ ще има и втори сезон. Това обявиха официално от FOX и FX.

Сериалът е най-новият проект на Ноа Хоули и Джон Камерън, двама от изпълнителните продуценти на отличения с „Еми“ и „Златен глобус“ мини-сериал на FX „Фарго“.

„Легион“ е сред най-гледаните нови сериали през този сезон. Продължението на историята ще се излъчи по каналите на FOX в над 125 държави в цял свят през 2018 г.

„Легион“ е вдъхновен от комикса на Marvel от Крис Клермонт и Бил Синкевич. Сериалът разказва историята на Дейвид Холър (Дан Стивънс), млад мъж с проблеми, който ще се окаже нещо повече от обикновен човек.

Диагностициран с шизофрения като дете, Дейвид прекарва години в психиатрични клиники. На 30 той отново е в психиатрия. Тотално е загубил себе си в ритъма на строгия болничен режим: закуска, обяд, вечеря, терапия, лекарства, сън.

Останалото му време минава в мълчание или в компанията на приказливата му приятелка Лени (Обри Плаза), също пациент с алкохолна и наркотична зависимост, чийто живот все пак не е успял да я лиши от безграничния оптимизъм, че късметът е палачинка и може да се обърне в нейна полза. Приятната рутинна мълчаливост на Дейвид е напълно преобърната, когато в болницата пристига красива и неспокойна нова пациентка на име Сид (Рейчъл Келър).

Необяснимо привлечени един от друг, Дейвид и Сид преживяват изумителна среща, след която Дейвид ще трябва да се изправи пред шокиращата възможност гласовете, които чува и виденията, които има да се окажат напълно истински.

Епизодите от първи сезон на „Легион“ са общо осем, излъчват се всеки четвъртък от 22:00 ч. по FOX, a финалът ще бъде на 30 март.

 
 
Коментарите са изключени за Сериалът „Легион“ ще има и втори сезон