shareit

Филмите на Бен Афлек от 1 до 5

| от |

Другата седмица по кината тръгва четвъртият пълнометражен филм на Бен Афлек – „Те живеят в нощта“. Продуциран и режисиран от самия Афлек „Те живеят в нощта“ е гангстерска история, за млад гангстер от ирландски произход, който бележи своя епичен възход по време на Сухия режим в Щатите, и е базиран на книгата на Денис Лихейн.

Дали Бен Афлек е добър актьор или не, е спорен въпрос. Част от ролите му в първите години на новото хилядолетие могат да ви покажат само едно – че той има очевидно лош вкус за сценарий, на които се спира и дребен диапазон от емоции на голям екран.

Режисьорските му проекти обаче казват друго – Афлек е изключително приличен режисьор, който се учи бързо и има нюх за сюжети. Може би именно, заради това и новият Батман е поверен в неговите ръце. Където той, освен, че ще режисира, и играе главната роля.

В света на киното Афлек встъпва още в началото на 80-те, а пробива си при големите момчета от Холивуд, прави в края на 90-те със сценария на „Добрият Уил Хънтинг“. След него пише сценария на един сериал и три от филмите, които режисира, включително и на „Те живеят в нощта“ и новия Батман. В началото на 2000 година основава продуцентската си компания и започва да се занимава и с това. Някъде там очевидно актьорската му кариера остава на заден план, защото решенията му за роли стават от лоши по-лоши.

Режисьорският си дебют Афлек прави с късометражната черна комедия „I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three Picture Deal at Disney“ и трябва да минат над 10 години, за да снима първия си, така да се каже, „голям“ филм.

Пораснал, възмъжал, Бен Афлек се променя, както и филмите му и третият му режисьорски филм и дори му носи „Оскар“.

Седмица преди премиерата на „Те живеят в нощта“ ние класираме филмите на Бен Афлек от 1 до 5. Избарил сем само онези, в които той работи повече зад камерата, отколкото пред нея. В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за Филмите на Бен Афлек от 1 до 5