Добре дошли в света на Warcraft

| от |

Един от най-чаканите филми в началото на лятото, поне съдейки по фен-базата на една от най-популярните игри в света, е “Warcraft: Началото”. Продукцията се точи от доста време и много от почитателите на магическия свят на играта го очакваха, направо като Коледа.

Подобно на „Star Wars: Силата се пробужда“ и „Warcraft: Началото“ е подплaтен с интро-видео с участие на едни от най-големите фенове и върли почитатели на света на Warcraft. Мога да кажа без грам притеснение, че те са по-вълнуващи от много моменти от филма. Те могат да накарат много от хората, които не познават света на играта, да решат да надникнат там отвъд. Тъй като самият филм не успява да свърши тази работа.

„Warcraft: Началото“ вече се провали на много места и получи доста негативни критики от много хора, включително и от фенове и геймъри. В интро-видеото, неподозиращите в онзи момент хора, дори сравняват „Warcraft: Началото“ с епичният шедьовър „Властелинът на пръстените“. Но тези два филма са толкова различни, колкото различно е американското независимо кино и родното такова.

Тоест, място за сравнение не просто няма, а да се прави такова е направо смешно.

„Warcraft: Началото“ е стандартен фентъзи филм. Момченцата ще получат батални сцени, орки – прилично направени и някакви подобия на джуджета и елфи. Също така и лошата като игра, но пък приятна като визия, Пола Патън, чиято основна цел очевидно е била да възбужда населението, тъй като само това тя върши добре.

За момиченцата от друга страна, освен ако не са почитатели на самия Warcraft, остава да се наслаждават на сините очи на австралиеца Травис Фимел. За съжаление той не блести с други таланти или поне не в тази продукция. Искрено се надявам да му се получава по-добре във „Викинги“.

„Warcraft: Началото“ дава начало на замислен като епичен, франчайз. Той обяснява, простичко, с паузи и много повторения, ако има някой неразбрал, какъв е светът на тази игра.

Какво е началото?

Големите, бойни орки са принудени да напуснат своя свят, който загива и да търсят ново място за живот. Посредством своя водач – Гул`дан и злата магия, която той владее – Фел, те напускат умиращата земя и чрез вълшебен портал, намират нашия свят.

Подобно на всяко фентъзи с герои и героини, и в света на орките има двама, които започват да се съмняват в успеваемостта на методите на своя водач и в частност на злата магия, която носи само смърт след себе си. Това са смелият и силен Дуротан, водач и лидер на клана Frostwolf и мелезът Гарона, която бива хваната от хората в една битка и бързо сменя страната, за която иска да се бие.

Те двамата, заедно с краля на хората – в ролята е Доминик Купър, искат да устроят преврат и битка, с която водачът на орките да бъде свален и да няма повече кръвопролития в света на хората, елфите и джуджетата, които си живеят в мир и разбирателство. Там някъде се наместват и двама магьосници – Пазителят и неговият чирак, който се оказва доста по-силен, мъдър и смел от самия Пазител, не че това изненадва някого. В ролите са Бен Фостър и Бен Шнетцер.

Историята се заплита и разплита, точно като във фантастична приказка и се случва точно онова, което зрителят очаква.

Като цяло, можем спокойно да кажем, че „Warcraft: Началото“ е филм със страхотни ефекти и лош сценарий. Той едва ще успее да задоволи нуждите и идеите на най-запалените фенове на играта и за съжаление, няма да успее да запали искрата на нови поклонници в останалите зрители.

В този ред на мисли, филмът не върши работата си добре. Без играта той не е това, което е и обратното. Дали ще направи приличен боксофис? Най-вероятно. Но ако може да изберете друго фентъзи за гледане, направете го.

 
 
Коментарите са изключени за Добре дошли в света на Warcraft