Карта Pokemon за повече от 5 милиона долара

| от |

През 1996 г. в Япония излизат първите Pokemon карди за размяна. Това се случва след няколко месеца от дебюта на игрите Pokemon Red и Green за джобната конзола Nintendo Game Boy. Около 28 години по-късно, същите тези карти са близо 52.9 милиарда в света и продължават да са точно толкова ценни. Според статистика от 2015 г. се оказва, че въпросните карти се удвояват и са със завидна разлика спрямо футболните, хокейните и всички други спортни такива.

Ако се чудите коя е и най-рядката такава карта, то най-вероятно няма да получите точен отговор. Има поне 10-на, които се позиционират в класацията и са едни от най-търсените, но със сигурност можем да посочим една от най-скъпите. През 2022 г. Логан Пол чупи рекордите на Гинес, след като прави сделка за една от най-скъпите карти, закупена на частен търг. Въпросната е на Pikachu Illustrator, която се оценява на 5 275 000 долара.

Оценката ѝ е десет и се смята за една от особено редките, тъй като има само 39 в света. Оказва се, че точно тази серия е пусната за малко и остава завинаги в историята. Нейната поява е през 1998 г. и в същата година са пуснати и самите карти в Япония. Според повечето почитатели, това е като да притежаваш част от историята, но това не е всичко. Тъй като са редки и се изисква от собственика да ги запазва, шансовете да повиши своята стойност продължават да растат.

По време на световния шампионат става ясно, че компанията Покемон пуска 7 уникални карти, които са за финалисти. По една за всеки шампион от всяка възсрастова граница и по една за двата формата – карти и видео игри. Дават се еднакви карти на финалистите, но за шампионите има добавка от думата „Champion“. До днес нито една такава не е пусната в продажба, тъй като са уникални и дори не се коментира цена.

Едва на второ място по стойност след картата за 5 милиона, се нарежда тази на „Wizards of the Coast Blastoise“. Това е карта, която не е нито презентационна, нито трофейна такава, тя е прототип и се подготвя за тесте карти, които никога не са разработени. В света има точно две копия, които са представени за тест, но след това остават в историята. Появяват се на английски и ги има до 2003 г. След това изчезват завинаги и през 2021 г. един колекционер плаща около 360 хиляди долара за такава.

Ако някога сте събирали такива карти, проверете дали съвсем случайно нямате една такава в колекцията си, все пак е абсурдно, но никога не знаете какво наистина сте притежавали.  

 
 
Коментарите са изключени за Карта Pokemon за повече от 5 милиона долара

Повече информация Виж всички