Русия е една от малкото страни, която още не може да пребори коронавируса

| от |

Обърнали ли сте внимание, че коронавирус и теми като ваксината започнаха да изчезват изключително бързо от медийното пространство и бяха изместени от войната в Украйна. Най-вероятно сте обърнали внимание, че ваксинираните, в това число и авторът на статията, продължават да живеят нормално и мнозина никога не изкараха коронавирус. Очевидно е, че ваксините работят, особено след като за целия период на пандемията са отчетени близо 675 922 135 души, които са изкарали коварната болест. В комбинация с броя смъртни случаи ще открием, че броят на починалите е 6 877 053 души.

С други думи, това спокойно може да се смята за една цяла България, а и малко над нея за целия период. Друг интересен факт е, че в целия свят говорим за 13 317 555 830 ваксинирани, а напълно ваксинирани – очевидно преминали и 2-те дози – са близо 5 108 521 025 или 65.7% от световното население. Интересът за България също повдига някоя друга вежда.

По данни на Our World in Data се посочва, че броят ваксинирани е близо 4 950 930 души, докато хората, преминали пълния цикъл на ваксинация е 2 076 096. Нека добавим и черната търговия със сертификати, която посочваше, че има и много почитатели на тъмните теории и намесата на Бил Гейтс в чипиране, призоваване на демони, качване на душата в чип или някакви други мистични и технологични методи за абсолютното заличаване на човека и най-вече българина.

Сигурно си спомняте и легендата, че в Австралия и някои други далечни страни се говори за затваряне в специални лагери, после се появиха и други умни глави, които да сравняват проверката за зелен сертификат със „Звездата на Давид“ и да обясняват, че това е дискриминация и престъпление срещу човечеството. Големият страх, че някой отнема свободата, нарушава човешките им права или се опитва да ги отрови, практически демонстрираха една особена и целокупна неграмотност.

Не бяха и малко глашатаите, които не спираха да разказват тъмни и мрачни легенди за опитите на Сорос да покори света, за да може да доминира, сякаш в момента не го прави или има все още нещо, което да не може да закупи или постигне. Паниката и подаването на постоянни фалшиви новини не спираше, като в рамките на няколко години имаше достатъчно глупави хора, които решиха да доверят своето здраве и това на околните, посочвайки някакви абсурдни източници и бабини групи, откъснати завинаги от науката.

Коронавируса се оказа един от най-добрите и съвършени фронтове за тестване на пропаганда и качеството на една държава. Митът, че всяка една ваксина за коронавирус е експериментална течност, беше многократно повтарян от вече ваксинирани кадри, които се опитват само да спечелят повече от следващите избори.

Нека побързаме да напомним, Бил Гейтс няма нищо общо с Phaizer и чипирането на хора. Твърденията, че е съден от Индия за предоставянето на негодни ваксини, продължава да е едно от най-смешните в историята на пропагандата – замислете се коя точно беше тя. Единствената близост при Бил Гейтс и коронавирус е, че преди години, същият човек и по-скоро – неговата фондация – дарява милиони долари за създаването на ваксина, която трябва да се бори с тази болест при пилетата. Все пак е интересно да зададем и този въпрос: на кого бихте повярвали?

На най-богатия човек в света, покорил целия свят с технологията си или на човек, който се представя за политолог, епидемиолог, конспиратор и отявлен враг на Световната Здравна организация? Мнозина смятат, че графенът е едно от най-опасните вещества във ваксината, но и към този момент е не просто скъпо, но и все още не толкова приложим елемент в индустрията. Преди едно цяло десетилетие се говореше за качества при създаването на проводници и други електроники, но дори и на този етап по-често обръщаме внимание на другите популярни елементи, отколкото на самия графен.

В световен мащаб ще открием, че индустрията на графен се оценява на близо 620 милиона долара. Индустрията на други технологични гиганти я надвишава в пъти, следователно е хубаво да се замислим дали изобщо има база за сравнение. Това са фактите, но когато някой сподели трагичната история за хора, които са били затворени в лагери, върху тях се правят експерименти и някой се опита да прочете мислите им, тогава говорим за война. А и да не забравяме, че всичко на всичко, животът в пандемия се оформяше само до 6 краставици и нищо повече.

Къде изчезнаха новините с коронавирус и фактите около него. Погледне отново статистиката – ако говорим за близо 5 милиона ваксинирани или просто да приемем, че 1 милион са с фалшиви сертификати. Разпространението на този вирус е практически минимално, а и дори да го има, шансовете да се превърне в нова пандемия, практически се редуцират с всеки изминат ден.

Изминаха 3 години от представянето на ваксините, които освен всичко, пристигнаха напълно безплатно, а мнозина имаха правото на избор да преценят с каква ваксина да се защитят. Кога беше последният път, когато някой поиска да сложите маска или да представите сертификат за присъствие на затворено пространство като театър?

Очевидно ваксините работят, но това няма да накара една цяла операционна машина да започне да бълва следващите фалшиви новини и да говори за апокалипсиси, които никога не се състояха. В случай, че все още виждате голямата трагедия на хоризонта, нека напомним, че вашият страх помогна за успехи на много други, които със сигурност предпочитаха своите собствени дивиденти.

Изчезването на коронавирус е факт в България, а нормалният живот се върна доста бързо и по всички параграфи ще остане в историята, поради простата причина, че една ваксина позволява домашно лечение и не натоварва цялата здравна система. Ако се чудите за странични ефекти, мнозина не са ги изпитвали и продължават да живеят напълно нормално. Побързайте да напишете своя страховит коментар за братовчеда на четвъртия чичо, който се ваксинирал, забила му е операционната система и след това е починал. Готови сме за такива разсъждения по темата.

Някои от най-големите пропаганди идваха директно от Руската федерация и се повтаряха отново и отново, за да насаждат страх и безпомощност. Ако това беше последният работещ бастион в Русия, то днес спокойно можем да заявим, че дори той спря да работи нормално.

Причината да обръщаме много внимание на руската пропаганда е, че докато всички опорки за края на света и пандемията, която ще покори не само вас, но и душата на близките ви, започна да идва именно от най-различните руски канали. Очевидно е, че не стигнахме до невероятния апокалипсис и емпиричните данни го доказват, но опитайте се да кажете на един човек, че учените във фейсбук са открили някаква магия и се пригответе за истинска революция. Русия никога не използва ваксини като Phaizer или Moderna, никога не пожела да използва някакво по-добро решение за своите граждани.

За сметка на това можем да погледнем, че руската информационна медия ТАСС съобщава за сериозни скокове в заразяването. По данни на същата информационна агенция към 6-ти март, броят на заразените с ковид е близо 11 163 и поставя нов рекорд от близо 22 353 291 души, които официално са регистрирани с коварното заболяване. В неделя става ясно, че броят на пострадалите е поставил още един рекорд 13 559 души на ден.

За последното денонощие се твърди, че около 615 души са били хоспитализирани през деня, когато има и спад от 26.8%. Броят на хоспитализираните се е повишил значително в 14 региона, докато в други 54 региона се говори за намаляване. Само ден по-рано в спешните кабинети пристигат близо 840 души. В Москва се наблюдава скок от 1588 случая в неделя и около 2056 случая в събота. На този етап става ясно, че броят заразени в Москва е 3 433 028 души. Ситуацията в Санкт Петербург е скок от 1386 души и брой случаи от 1 886 110 души.

Какво може да се обърка, след като руската ваксина не е използвала никакви графенни чипове и друга модерна технология. Впрочем не трябва да забравяме и още една интересна новина от света на Руската федерация. По време на пандемията, руснаците искаха да бъдат първи в производството на ваксина. 18 руски експерти успяха да произведат ваксина и сега берат поздравленията на Владимир Путин. Пример ще е г-н Андрей Ботиков, който през уикенда беше официално обявен за мъртъв. Неговото тяло е открито в собственото жилище, а по данни на независимата руска медия „Медуза“, същият е бил нападнат от 29-годишен мъж, който успял да го удуши с колан.

Убиецът е заловен по-късно и носи името Алексей З. Ботиков получава признание от Русия за постижения в областта на медицината и създаването на популярната „Спутник V“ ваксина. Същата е регистрирана на 11 август 2020 г. и получи редица критики от международното научно общество за проблеми и странични ефекти. Отново да напомним, пандемията най-вероятно ще остане в миналото, поне за Европа, докато Русия продължава да изпитва проблеми и висока заболеваемост. Отново напомняме, че данните са на руската медия ТАСС.

Властите твърдят, че Ботиков е бил убит от домашна свада. Това продължава да повдига въпроси, особено след като редица руски олигарси, както и по-важни фигури в Руската федерация бяха заличени в течение на една година. Не трябва да забравяме, че директорът на Медстрой – фармацевтична компания в Русия – беше открит мъртъв в дома си, заедно с цялото си семейство. Васили Мелников е имал и други проблеми, след като могъщата Руска федерация започва да се задъхва от най-различни проблеми – от икономически до военни.  

Тук идва и още един въпрос: какво се случи с могъществото на Русия и толкова успешната медицина и икономика, които трябваше да решат доста проблеми? Къде бъркат?

 
 
Коментарите са изключени за Русия е една от малкото страни, която още не може да пребори коронавируса

Повече информация Виж всички