Кои бяха най-мразените хора на 2023 година

| от |

2023 година беше една от най-турболентните и със сигурност ще остане в историята с най-различни проблеми по света. Станахме свидетели на абсолютно всичко и за съжаление ще трябва да признаем, че всичко ново, е добре забравено старо, но този път с bluetooth. Искаме или не, отново попаднахме в един обречен кръговрат на космически игри, възстановихме се от пандемия, станахме свидетели на войни, виждаме постоянните напъни и говорене за промяна, която обаче не се случва.

Айнщайн отново е прав, че едни и същи резултати водят само до лудост, но ние сме постоянни в нея. Най-тъжното е, че това ще бъде годината на омразата, а това означава, че има много хора, които са успели да получат този печат и дори се гордеят с това. Омразата е опасно оръжие, но именно то е най-ценно в редица случаи и може да създаде чудеса. Точно по тази причина ще обърнем внимание и на някои от най-мразените и най-разделящи хора, организации и най-различни други елементи, които направиха живота много по-труден и още по-жесток. Ето някои от хората, които получиха най-негативна оценка за своите действия:

Искате или не, Илон Мъск не е това, което беше. Тихият, но гениален композитор на технология, просто нямаше време и възможност да демонстрира себе си на сцената. Точно това накара повечето му фенове да се дръпнат и да помислят отново. Мъск играеше ролята на „Железния човек“ в нашата реалност и проектираше всичко от коли до сателити и специални ракети за NASA. В един момент реши да закупи twitter и да го прекръсти, като обещаваше, че повече няма да има тролове, те ще бъдат подчинени на свободата на словото. Познайте дали се случи. Мъск не просто отвори вратите за най-голямото зло в социалните мрежи, но дори реши да върне и някои от много мразените хора в мрежата.

Това се случи с Тръмп, това се случи и с всеки друг гений, който проповядваше омраза. Когато му потърсиха сметка, Мъск просто размаха популярния жест и един конкретен пръст и продължи да храни света с отрова. Искате и други големи проблеми? Да започнем с това, че неговата компания, която искаше да използва чипове с изкуствен интелект за хора, реално не успя да се закрепи много добре.

Единственият им клиент – маймунка, почина внезапно, което кара много хора да помислят дали не изпреварваме времето. Следвайки и демонстрирания характер на милионерът, то най-вероятно трябва да се притесняваме и за друг проблем: от кого идва този чип? Tesla започна да връща почти всеки един модел за ремонти и промени на софтуер, както и други впечатляващи екстри. Друг проблем е, че повечето инвеститори се притесняват за прекомерната употреба на наркотици, за която той самият продължава да мълчи.

А ако това не е достатъчно, героят на новото време направи още една граница, разделяйки феновете си на почитатели на Украйна и почитатели на Русия. Щетите ще се измерват през настоящата година.

Хакерските групи по света се оказаха втората най-голяма напаст, но очевидно не успяха да изпреварят Мъск в състезанието. По мнението на анализатори по интернет сигурност, големите хакерски групи, които се стремят да изтеглят повече пари и да изнудват света, отново са се завърнали в играта. Притеснения може да има от аудитории като CIOp и Alphv.

Добрата новина е, че повечето не искат много от обикновения човек, те предпочитат да мъчат големите корпорации, да продават ценна информация и да действат доста по-мащабно, което отново стига до обикновения човек. Компании като MGM, Emsisoft и други, много добре знаят колко милиони долари са отлетели в неизвестна посока, използвайки призмата на биткойн.

Преди да продължим с тероризмът, но този път реалният, искаме да напомним, че в нито един момент не сме почитатели на идеята за потъпкването на човешкия живот, без значение от цвета на кожата, неговото вероизповедание или друг критерий, използван за класическото разделение. В този ред на мисли, изцепката на Хамас и идеята за наказване на цивилни, беше най-голямата грешка в тяхната история.

Отговорът също не беше най-разумното решение, особено след като покрай сухото, изгоря и мокрото. Оказа се, че Хамас е използвал най-различни методи да събира средства, използвайки криптовалути, а това доведе до военни тренировки, покупка на оръжие и още много други главоболия. Краят на този конфликт ще е неизвестен, но все пак трябва да е скоро.

Искате ли да спечелите 10 милиона долара? Няма никакъв проблем, защото няма разузнаване, което да не иска да ги даде, но за целта ще трябва да откриете хакерската група „Sandworm“. Това е руски екип от хакери, които се издирват в целия свят и още не могат да бъдат открити. Противно на очакванията и визуализацията на Русия, когато дойде време за оръжие и софтуерна война, те имат правилните ресурси.

През 2023 г. точно тези другари успяват да спрат електричеството и комуникацията на Украйна. Всичко това се случва по време на някои от най-жестоките и брутални атаки. По-късно пробиват и някои от секретните разузнавателни канали на Украйна, точейки спокойно информация и търсейки пролуки във военните планове. Те са причината и за атака на един от най-големите телекомуникационни оператори – Киевска звезда.

Руските хакери не са единствените, ако сте готови за тази уеб война, тогава трябва да потърсите и китайския еквивалент – Volt Typhoon. Microsoft разкрива, че през май, господата от Китай са успели да вкарат зловреден софтуер в разпределителната мрежа на САЩ и да засегнат цялата инфраструктура, а с това да обърнат внимание и на контрола на подаване на електричество до военни американски бази. Други интересни точки са петролните и газови далекопроводи по западния бряг на САЩ. Никой не знае каква точно е тайната, следователно не е редно да се започва с параноята, но се замислете – китайска хакерска група, която има все по-голям интерес в контрол над САЩ.

Сам Алтман е човекът, който най-вероятно дори не е попадал в новинарския лист и дори не искате да знаете кой е. Но сме сигурни, че поне веднъж сте накарали изкуственият интелект да ви сподели някаква информация или да ви преведе текст. Всички са го правили, няма изключения, но има една особена подробност. Сам Алтман се представя за човекът, който иска да създаде изкуствен интелект за всички. Той няма да е ангажиран с определени корпорации или други властови структори. Звучи прекрасно, особено ако всички имат достъп до изчислителната структура на подобна машина, но с една подробност, Сам не е бил особено честен със света през 2023 г.

Първото твърдение на геният е избеляло точно като рекламата на евтин перилен препарат. Проблемът е, че подобни ходове са очаквани от леля Мария, но не и от Алтман. Оказва се, че неговият отворен изкуствен интелект не е бил толкова за хората, колкото за някои по-големи компании, а това води до уволнението на господина. Алтман е обожавал идеята да си партнира с онези компании, които са готови да си платят, а в този момент става ясно, че Microsoft са едни от най-активните играчи. Тъй като този играч не е сцената, можем да гадаем с какво точно се е захванал и какво точно е създал.

И ако още не сте разбрали, настоящата година няма да бъде лишена от смисъл, а дори ще предложи още от същото, което никой вече не харесва! В такива моменти е сигурно, че мнозина искат да се върнат и да продължат да мразят шоуто на Кардашиян!  

 
 
Коментарите са изключени за Кои бяха най-мразените хора на 2023 година

Повече информация Виж всички