ДОСИЕТАТА CHR: Из Холивудската книга на смъртта

| от |

През 2001 година Джеймс Париш издава „Холивудска книга на смъртта”, която разказва за най-мистериозните, нелепи и неочаквани смъртни случаи на известни личности. Става въпрос за над 6000 звезди, сред които режисьори, продуценти и актьори, които загиват мистериозно или се самоубиват при странни обстоятелства.

Съдържанието на книгата е доста шокиращо и повечето хора гледат с недоверие на това четиво, но още първите страници те грабват с историята за фаталния край Ричард Фарнсуърт, който повечето помнят като малкия, сладък Матю от култовия за 80-те години ТВ сериал „ Анн от „Зелените покриви”. Всъщност той се самоубива на 80, защото е болен от болезнен рак. Но решава да го направи в ранчото си, което е своеобразна препратка към филма. Обвит в мистерия и неясноти е фаталния край на най-разпознаваемия Супермен Джордж Рийвс, който е открит пронизан с един единствен куршум и никой не повярвал, че е самоубийство.

Това си е доста шокиращо.

В книгата си авторът Париш разкрива драскащи съзнанието детайли за зловещия край на Шарън Тейт в ръцете на кръвожадното семейство убийци Менсън, както и любопитни подробности за Боб Крейн, Люсил Бол и Джордж Бърнс. В над 125 страници Париш е описал трагичните истории по завладяващ начин, като на моменти в читателя се прокрадва неудобното усещането, че смъртта на някои известни е по-интересен от целия им живот.

Индексът на Париш е в топ 10 на най-добрите подаръци за всеки телеман.
В него има хиляда уникални фотографии от миналото на Холивуд, които са задължителни за очите на най-отявлените киномани.

Всъщност се оказва, че много известни личности, независимо дали са на върха на славата или са отдавна забравени всъщност са загинали по доста откачен начин. Ако искате да разберете най-фрапантните от тях, разгледайте галерията ни горе.

 
 
Коментарите са изключени за ДОСИЕТАТА CHR: Из Холивудската книга на смъртта