Страх от тероризъм тресе турските авиолинии

| от |

Днес пътнически лайнер на Турските авиолинии, изпълняващ курс Истанбул-Лисабон прекъсна полета си заради заплахата за взрив на борда. Както съобщи телевизионния канал NTV, самолетът се е върнал на международното летище в Истанбул. Към момента службата по безопасност се готви да евакуира пасажерите и да започне проверка на багажа и фюзелажа за наличието на взривно устройство.

На 30 март Боинг 777-300, собственост на турските авиолинии, е осъществявал регулярен полет по маршрута Истанбул-Сао Пауло. По време на полета на територията над Северна Африка, в тоалетната била намерена бележка „БОМБА“. Пилотът е отправил запитване към най-близкото летище, Казабланка, да разреши кацане във връзка с опасността. Лайнерът бил изтеглен на буксир на безопасно място за проверка. Бомба не е била намерена.

На 29 март по време на полет на турските авиолинии, по направлението Истанбул-Токио, също се е наложила екстремно прекване на полета, заради вероятност от наличието на бомба в карго отсека. Боингът 777-300 е излетял с 321 пътници на борда по направление Токио.

По време на полета над Черно море, една от стюардесите забелязала на вратата на тоалетната надпис „С4 Карго“, което теоретически може би е показвало наличието на пластичен експлозив в облицовката на карго отделението. Капитанът на самолета незабавно е поискал разрешение да изпълни процедурите за безопасност. Тогава заплахата също се е оказала лъжлива, обобщават от ТАСС. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Страх от тероризъм тресе турските авиолинии