Авиокoмпания flymojo – новoто лице на малайзийската авиация

| от |

Малайзия ще инвестира близо $1,5 млрд. в закупуването на 20 самолета Bombardier CS100 за създаването на нова авиокомпания. Сделката на правителството със самолетния производител включва възможност за последващо закупуване на още 20 самолета, което ще я остойности на $2,9 млрд.

Според плановете, обявени на браншово изложение в Ланкгави, авиокомпанията ще се нарича flymojo и ще бъде базирана в Джохор Бахру на юг и Кота Кинабалу в Източна Малайзия.

„Като единствен превозвач, използващ южния коридор за свое седалище, flymojo ще превърне летище Сенай (Джохор Бахру) в ключов авиационен и логистичен център на региона, което ще засили инициативата на правителството към развитие на регионите Искандар и Южният коридор“ – заяви заместник-министърът на Транспорта Азис Каправи.

Той добави, че чрез пълноценното използване на Кота Кинабалу като „врата към Малайзия“, flymojo ще даде тласък и на туризма в районите Сабах и Саравак.

Kota Kinabalu

Съобщението идва година след като самолет на Malaysia Airlines изчезна безследно, а малко след това друг бе свален над Украйна. В следващ инцидент през декември самолет на малайзийската нискотарифна авиокомпания Air Asia се разби в Яванско море със 162 души на борда.

Новата авиокомпания ще даде залог за промяна на пострадалия авиационен имидж на страната. Все още не е известно кога точно ще стартират полетите и каква ще бъде ценовата политика на превозвача.

eSKY.bg

 
 
Коментарите са изключени за Авиокoмпания flymojo – новoто лице на малайзийската авиация