Няма как да не споделим с вас тази рецепта на Мишо (muiiio.com). Всъщност оказа се, че тя не е точно негова, а на баща му, но е удивително проста за изпълнение и страшно вкусна. И сигурен съм ще ви спаси някоя вечер, а ако вземат, та затворят супермаркетите през уикенда, може и да ви се наложи скоро да прибегнете до нея…
Първо, и много важно, вземате една чушка.
Въпрос на вкус, но аз най-много харесвам хубавите зелени чушки тип сиврия.
Най-добре да е по-дълга и по-дебела, иначе се пълни доста по-трудно.
Измивате чушката хубаво.
След това внимателно отстранявате “дръжката” и “капачето” – общо взето, отхлупвате я, за да имате удобен отвор за пълнене. Ако е по-едричка, както посочих по-горе, отворът за пълнене ще е достатъчно широк и удобен.
Разбира се, изчиствате чушката и от семената, иначе само ще пречат.
Обикновено хората пазят капачето, но при тази рецепта не е нужно, така че можете да го изхвърлите.
Така, вече имаме добре подготвена за пълнене зелена чушка сиврия.
Сега взимате далновидно закупеното кебапче на скара (можете да купите от повечето пазари, или някоя квартална скара-бира).
Ей като това отгоре.
Взимате, значи, кебапчето и го набутвате в чушката.
В повечето случаи, част от него ще остане да стърчи извън сиврията – именно затова не е нужно да пазите капачето.
И сега:
Хващате чушката с острото надолу, все едно е фунийка сладолед…
И ръфате 🙂
Bon appétit!