Откриха подводницата на Пабло Ескобар

| от |

След дългогодишно издирване е намерена една от прочутите подводници на Пабло Ескобар за контрабанда на наркотици.

Бившите агенти на ЦРУ Дъг Лакс и Бен Смит съобщават, че са открили подводницата край бреговете на Колумбия (точното местоположение не се споменава…) и са изпратили водолази с надеждата да открият, ако не цялото, поне някаква част от богатството на Ескобар, за което се говори, че е на стойност около 50 милиарда долара.

Ескобар е използвал подводници, като е известно, че е имал поне една собствена, за да транспортира кокаин от Колумбия до Пуерто Рико, откъдето с моторна лодка го е пренасял до Маями. Слуховете, че все още липсващото му богатство може да е скрито в една от подводниците за наркотици, се носят от години, което прави откритието още по-вълнуващо.

Във видеоклип се вижда как водолази претърсват морското дъно и един от тях открива кутия заедно с няколко парчета метал, но засега няма пари.

Според агентите на ЦРУ, които са разговаряли с бивши служители на Ескобар, подводниците, използвани от краля, са били способни да пренасят около 2 тона кокаин и през 80-те години на миналия век са били лесен начин да се избегнат органите на реда.

След смъртта на Ескобар хора в Колумбия и САЩ търсят богатството от 50 милиарда, което според слуховете той приживе е скрил в родината си. Лаукс и Смит описват собственото си търсене в новото телевизионно предаване „В търсене на милионите на Ескобар“.

„Работата ми в Управлението беше да намирам хора – да намирам лоши момчета“, казва Лакс. „И така, тук имате същия сценарий – ако става въпрос за нещо, което някой иска да запази в тайна, ние с Бен сме тези, които могат да хвърлят светлина.“

Първоначално подводницата е открита, след като Лакс и Смит установяват мястото, където тя би излязла на повърхността, за да бъде натоварена с наркотици. След като потвърждават местоположението с бивши служители на наркобарона, те изпращат водолази и я откриват. Въпреки че подводницата се намира на първоначалното си потънало място, агентите смятат, че тя е била открита съвсем наскоро, защото голяма буря размества пясъка на морското дъно.

 
 
Коментарите са изключени за Откриха подводницата на Пабло Ескобар

Повече информация Виж всички