Няколко от най-глупавите закони в САЩ

| от |

Ако се вгледате по-внимателно в законите на Съединените щати, ще откриете абсолютна съкровищница от напълно ненормални закони, които ще ви накарат да се запитате защо, за Бога, половината от тях все още съществуват.

Без спортни жаби за вечеря

В Калифорния, ако някога сте си мислили да опитате жабешко месо, внимавайте откъде идва. От 1957 г. съществува здравен кодекс, според който всеки може да притежава жаби за състезание по жабешки скок (което вече само по себе си е странно…), но ако една такава жаба-атлет умре или бъде убита, не можете да я ядете. Вместо това тя трябва да бъде унищожена възможно най-скоро.

Представетре си какво са правили калифорнийци след състезания по надскачане с жаби, за да се стигне до такъв закон.

Не изпращайте на пица на хората

В Луизиана е престъпление да изпратиш на някого пица, без да го уведомиш преди това. Макар че технически това е вярно, действителният закон не се отнася само за пицата и има няколко особености, които е важно да се знаят . Законът гласи, че е незаконно „умишлено да се направи поръчка за каквито и да било стоки или услуги, които да бъдат доставени или предадени на друго лице“ при всички изброени по-долу условия:

  • получателят не е разрешил това;
  • не живее с лицето, направило поръчката;
  • поръчката не е подарък;
  • получателят трябва да плати, за да получи или върне поръчката;
  • поръчката е направена с цел да се тормози или дразни получателят.

С други думи, окей е, стига да не изпращате на някого нещо като шега. Ако ви хванат, рискувате да ви наложат глоба до 500 долара и/или да прекарате до 6 месеца в затвора – което звучи доста справедливо честно казано.

Без бинго по цял ден

В Северна Каролина има закон, който гласи, че комерсиалните бинго сесии не могат да продължават повече от 5 часа, нито пък могат да се провеждат повече от две сесии на едно и също място в рамките на 48 часа една от друга или в рамките на една календарна седмица.

Вероятно това се дължи на факта, че бингото се класифицира като хазарт, но на места като Обединеното кралство, където играта се възприема като доста социално и непринудено занимание, този закон вероятно би вдигнал хората на крак.

Ще правите кашкавал? Дано да е вкусно

Може би винаги сте мечтали да станете производител на кашкавал, а какво по-добро място за това от Уисконсин – щатът, който е най-известен с тази индустрия в Америка? По-добре обаче се уверете, че е вкусен, защото иначе може да си имате неприятности, и то не само с ядосани клиенти.

В Уисконсин щатският закон изисква сертифицираните кашкавали, като Мюнстер, Монтерей Джак и Швейцарското сирене, да са „много приятни“ на вкус и да не съдържат „нежелани вкусове и миризми“.

 
 
Коментарите са изключени за Няколко от най-глупавите закони в САЩ

Повече информация Виж всички